Endelig blir det lys i lysløypa

I sommer ble det lagt nytt dekke på turstien i området rundt Lambertseter. Og nå blir det til og med lys i lysløypa.

LAMBERTSETER: 1,1 millioner blanke kroner avså bydelsutvalget på Nordstrand til turløypa på Lambertseter. Det ble klart da budsjettjustering skulle vedtas i bydelsutvalget i forrige uke.


– Så nå blir det lys i lysløypa, jubler Knut Hedemann, Line Hovde og Irlin Jakobsen når de treffer Nordstrands Blad ute i området.
De tre sitter i arbeidsgruppa som sørger for oppgradering av turløypa.

– Jeg blir så glad!

I mai ble turløypa tilgodesett med 300.000 kroner av bydelen.

Pengene, sammen med 200.000 kroner som var donert av borettslag i området og sparebankstiftelsen, ble brukt på å legge nytt dekke på turstien i sommer.

– Da jeg vokste opp i området, var vi her i skogen hele tiden. Jeg blir så glad når jeg ser hvor mange som har begynt å bruke turstien igjen, nå som dekket har blitt så bra. Skoler og barnehager også, forteller Line Hovde i arbeidsgruppa for turområdet.

Risikosport

Lysløypa ble anlagt i 1971, men siden 80-tallet har det vært minimalt med vedlikehold av Lambertseters turområde. Stien ble i stadig dårligere forfatning og store, gjørmete hull gjorde turen til en risikosport.

Fra 2010 har en arbeidsgruppe med ildsjel Jens Petter Homleid i spissen jobbet med å samle inn penger og skape bevissthet rundt tursti-prosjektet.

Det har gitt resultater.

– Blir mulig å gå på ski

Den opprinnelige turstien var lyssatt og det var populært å gå på ski her.

– Nå blir det mulig å gå på ski her igjen. Tre kilometer med skiløype på Lambertseter. Foreløpig satser vi på naturlige skispor, sier Hedemann til Nordstrands Blad.

Han legger til at det denne sommeren ble lagt inn flere nye innganger til løypa fra borettslagene som ligger rundt i området.

– Det skal også settes opp benker etterhvert, sier Irlin Jakobsen.

Turmarsj til helgen

I forbindelse med bydelsdagene blir det arrangert turmarsj rundt løypa førstkommende søndag den 22. september.

Oppmøte for deltakerne blir klokken 13 ved klubbhuset til Lambertster IF.

– Vi gleder oss. I fjor kom det 150 personer. Vi regner med at det kommer dobbelt så mange i år, nå kan man jo ha med barnevogner, sier Hedemann. Han reklamerer med grilling, kaffe og kaker for deltakerne etter turen.

LES OGSÅ:

Her skal det bli bedre for syklistene

Christian Ringnes inviterer deg til folkefest

Vil ha fisken tilbake i Ljanselva

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.