*Nettavisen* Nyheter.

Endelig blir halldrøm på Ekeberg virkelighet

ILDSJELER: Frode Kyvåg og Rune Gerhardsen snakket allerede for fem år siden om drømmen om flerbrukshall på Ekeberg. I en periode var det snakk om å rehabilitere den gamle gymsalen som tilhørte Ekeberg skole (i bakgrunnen). Nå er de planene historie og om et par år skal en ny flerbrukshall reises ved skolen i stedet. Arkivfoto: Kristin Trosvik

Mange år og mye arbeid har vært lagt ned for en ny flerbrukshall på Ekeberg. Nå er det lys i tunnelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

BYRÅD: Bård Folke Fredriksen er fornøyd med at de har funnet plass til flerbrukshallen så nær Ekeberg skole. Arkivfoto: Vidar Bakken

Klikk på bildet for å forstørre.

RIVES: I 2012 ble den gamle gymsalen ved Ekeberg skole revet. Bygget ble stengt i 2009. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen

EKEBERG: Byrådet går inn for å regulere plass til ny flerbrukshall på Ekeberg, øst for Ekeberg skole.

LES OGSÅ: Nå blir det hall på Ekeberg

– Det er bra at det er funnet plass til hallen så nær skolen, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

Området ligger i en skogkledd skråning tett opp til skolen og er i dag regulert til offentlig friområde, trafikkområde og gang- og sykkelvei.

Parkering for flerbrukshallen skal ivaretas gjennom sambruk med dagens parkering for skolen.

Langvarig prosess

I 2009 ble den gamle gymsalen på Ekeberg stengt på grunn av sopp og råte. I 2012 ble gymsalen revet. Elevene ved skolen har i mellomtiden brukt Ekeberghallen og sletta i gymtimene. Nå kan de se frem til å ha gym i egen hall rett ved skolen.

– På dagtid skal hallen være gymsal for skolen og på ettermiddag og kveld vil den fungere som treningshall for idretten, sier Folke Fredriksen.

Ekeberg skole skal utvides med en parallell og vil stå ferdig til skolestart 2014. Flerbrukshallen er planlagt ferdigstilt i 2015, informerer byråden.

LES OGSÅ: Kyvåg og Gerhardsen: Ønsker Aktivitetsskole

– Overlykkelig

En mann som har jobbet hardt for den nye flerbrukshallen er Frode Kyvåg i Bækkelaget Sportsklubb.

– Jeg er overlykkelig på vegne av skolen, klubben og alle idrettsinteresserte, dette har jeg brukt flere år av mitt liv på, sier Frode Kyvåg som kan røpe at de alt har hatt to byggemøter og at det nå endelig har blitt fortgang i prosessen.

Selv om det for mange år siden ble vedtatt at det skulle komme flerbrukshall, har prosessen dratt ut i tid, blant annet på grunn av byantikvarens og riksantikvarens interesse for område.

Hallen kommer derfor ikke til å bli lagt der den gamle gymsalen lå, men langs den asfalterte stien ved skolen, vis-à-vis paviljongene.

– Det har vært mange hensyn å ta, men nå er vi fornøyd med løsningen. Både for skolens elever og for BSK som vi håper får bruke hallen i helger og kvelder. Dette er kjempespennende, sier Kyvåg.

LES OGSÅ:

Stengt på grunn av sopp

River sliten gymsal

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.