*Nettavisen* Nyheter.

Endelig braker det løs i Lamaland

En nysgjerrig due i bakgrunnen var alt som skulle til for at Lama trakk på smilebåndet.

- I april kommer monsteret opp på land, lovet Nils Martin "Lama " Larsen i januar. Noen ekstra måneder måtte til, men så lover han da både dunder og brak når monsteret endelig dokker i september.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLAR FOR JAZZFESTIVAL: Nå braker det løs, lover Nils Martin "Lama" Larsen, som snart er plateklar med sin andre plate i 2009. Til tirsdag spiller han på Oslo Jazzfestival. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

LØKKA: - Den nye plata blir overraskende dynamisk. Noe er rolig, men noe er også svært. Det er på en måte det meste jeg har spilt noen gang, sier Nils Martin "Lama" Larsen.

Bosatt på Løkka og snart plateklar. Men først skal han spille på Oslo Jazzfestival.

- Jeg har lyst til å spille for et publikum jeg ikke vanligvis spiller for, sier han.

Sånn sett passer det jo fint at bandet holder det de selv mener blir et forrykende show allerede førstkommende tirsdag, på Rockefeller. Da spiller Lama konsert sammen med Bellman på Rockefeller i forbindelse med jazzfestivalen.

Publikum betyr alt

- Jazzpublikummet er veldig lyttete. Det blir en helt annen greie enn Øya for eksempel. Jazzpublikummet følger mye mer med, sier Larsen, som hadde sin Øya-debut i fjor.- Men det er kanskje bare jeg som har hengt meg opp i en gammel stereotype, smiler han.- Men bandet forandrer seg etter publikum. Med et lydhørt publikum blir vi mer fokusert på detaljene, mens når vi spiller for studenter i Trondheim er det nok mer høyt og tungt. Da kommer den Motorpsycho-delen av oss fram, sier Larsen.VINN BILLETTER TIL LAMA OG BELLMAN-KONSERTEN HER- Men det er sånn vi liker å spille, jeg liker ikke å lage blåkopier av tidligere konserter, sier han.Nils Martin Larsen er bare 23 år, men sin unge alder til tross - mannen er slett ikke et uskrevet blad i norsk musikkverden. Han begynte i Jaga Jazzist og har siden den tid fått mye oppmerksomhet etter Øya-debuten i fjor sommer.I januar ga han ut soloplata "A guidebook to Lamaland", og like etter gikk han i studio med fullt band. Lama er egentlig et band, men som gründer av prosjektet bruker Nils Martin navnet også om seg selv.

Ting tar tid

Opprinnelig skulle skive nummer to være klar allerede i april, men ting tar tid.

- Det tok mer tid å lage plate en jeg huska. Jeg hadde jo tenkt at vi bare skulle bruke tre måneder på plata, men det var ikke mulig. På slutten hadde vi vel en hel måned med 16-timersdager. Det var når det var den hetebølgen i juni. Da satt vi inne i en mørk kjeller, mens folk satt ute og drakk øl.

- Men det var verdt det?

- Ja, absolutt. Det har blitt veldig bra. Nå er vi jo seks, mens sist gang var det bare meg. Seks hoder blir bedre enn ett. Men jeg har fortsatt veto da, smiler han.

Men først Jazzfestival altså. Bellmann får æren av å åpne ballet med rolig pop, før det braker løs med Lama.

- Dere er kjent for å bruke en del lyseffekter, får vi se det nå også?

- Mer enn noen gang! Det blir det meste jeg har hatt med noen gang, smiler en fornøyd Nils Martin Larsen. Klar til å la monsteret komme på land.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag