RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HAR PLANEN KLAR: Byråd Aud Kvalbein (KrF), Per Torersen i Bestillingsenheten, avdelingsleder Inger Lise Myklebust og Sverre Liljedal i Boligbygg er glad for at utbedringen av spesialtilpassede leiligheter endelig kan komme i gang.
HAR PLANEN KLAR: Byråd Aud Kvalbein (KrF), Per Torersen i Bestillingsenheten, avdelingsleder Inger Lise Myklebust og Sverre Liljedal i Boligbygg er glad for at utbedringen av spesialtilpassede leiligheter endelig kan komme i gang. Foto: Foto: Cathrine Brynildsen

Endelig byggeklart i Mor Go'Hjertas vei

I 2011 vedtok byrådet å bygge 29 boliger for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Snart kan de første flytte inn i nyoppussede leiligheter på Bjølsen.

BJØLSEN: – Endelig er vi i gang, sier Aud Kvalbein, byråd for eldre og funksjonshemmede, som smiler bredt ved tanke på de mange som nå får egen bolig.

Planene ble vedtatt for to år siden, men siden da har kommunen ligget i forhandlinger med Husbanken om midler til utbedring av boligene i Mor Go’Hjertas vei 25.

Nå har Husbanken godkjent prosjektet for tilskudd, og dermed kan planlegging og forprosjekt begynne.

LES OGSÅ: Kan bli kastet ut fra Bakkebygrenda

Fellesskap

Her skal mennesker med og uten nedsatt funksjonsevne bo side om side. Boligene i de tre øverste etasjene blir pusset opp og lagt ut på det åpne markedet.

De to nederste etasjene blir tilpassede boliger, og et aktivitetssenter til glede for beboerne med funksjonsnedsettelse.

– Det er viktig at folk med funksjonsnedsettelser får bo så normalt som mulig. Det er et spørsmål om inkludering, sier Kvalbein.

Mangfoldig tilbud

Avdelingsleder for helse- og sosialtjenesten i Bydel Sagene, Lise Myklebust, håper og tror at boligløsningen vil være til det beste for alle.

– Her får de et aktivitetstilbud, med kantinedrift og turledere, for å nevne noe. På den måten blir de aktive deltakere i bofellesskapet, forteller hun.

Aktivitetssenteret vil også inneholde representanter for alle tjenestene beboerne trenger.

LES OGSÅ: Mugg, råte og kloakk – her nektes elevene å ha gym

Et stykke på vei

Komplekset i Mor Go'Hjertas vei vil bestå av 15 leiligheter og tre baser med tjenestepersonale.

Byråd Kvalbein har tatt initiativ til flere boliger av denne typen. Totalt er det vedtatt bygget 139 boliger i Oslo som skal være ferdige i løpet av to til tre år.

De første er klare før jul med innflytting i januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere