*Nettavisen* Nyheter.

Endelig egen kunstgressbane

Leder Øystein Sundelin i BSK er fornøyd med å endelig ha fått en ny kunstgressbane på Ekebergsletta Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

En langvarig drøm gikk i oppfyllelse da Bækkelaget Sportsklub endelig fikk en kunstgressbane på Ekebergsletta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Byråd Guri Melby (V) hadde æren av å klippe snoren for å åpne banen, mens det pågikk en Norway Cup-kamp ute på den nye kunstgressmatta. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

EKEBERG: – Dette er veldig viktig for oss. Det gir fotballen en mulighet til å trene på et moderne anlegg hele året, sier Øystein Sundelin, leder i BSK, etter åpningen av banen, som ble bygget på rekordtid.

Tidligere har klubbens lag trent på baner spredt rundt i bydelen, og også andre steder rundt i byen.

– Det er jo vanskelig for de yngste lagene, og ikke minst er det dyrt. Derfor er dette et enormt løft for oss. Jeg håper også det kan bidra til bedre rekruttering for fotballen i BSK, sier Sundelin.

Både han og KFUM-leder Thor-Erik Stenberg fikk overrakt et sett med fotballer fra generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund i anledning åpningen.

Foredling av Ekebergsletta

Den nye kunstgressbanen har allerede vært flittig brukt under Norway Cup, men tirsdag ettermiddag ble banen også offisielt åpnet med taler og snorklipping. Miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby hadde æren, og hun var glad for å ha banen på plass.

– Dette er en bane vi har jobbet for å få på plass i mange år. Det er ingen tvil om at Ekebergsletta har en kjempeverdi, men vi må også kunne videreutvikle og foredle området, sier Melby.

Hun påpeker at banen ligger i et hjørne av sletta, avgrenset fra omgivelsene av trær og veier. Dermed synes ikke byråden den nye banen bryter opp de store uberørte områdene.

– Vi må tilpasse anleggene vi har. Oslo vokser, og da trenger vi mer idrettsanlegg. Kunstgress tåler mye bruk, og det tåler å brukes hele året, sier Melby.

Les også: Nå kommer kunstgressbanen på Ekebergsletta

Varme og vanning

Den nye banen på Ekeberg ble ferdig til bruk rett før Norway Cup. Det er lagt varmerør under banen, og i løpet av høsten skal det kobles på både et fyrhus, et vanningsanlegg og strøm til lysmaster. Dermed blir dette en kunstgressbane med topp fasiliteter.

– Det som er spesielt med denne banen, er at den har internasjonale mål. Dermed kan den brukes av aldersbestemte landslag og andre når de spiller kamper. Det blir en bane for både topp og bredde, sier Guri Melby.

Øystein Sundelin gleder seg også til å ta i bruk banen i tiden fremover.

– Dette blir både en trenings- og kamparena for oss i BSK, og jeg ser for meg at det blir aktivitet her fra etter skoletid og ut kvelden, sier Øystein Sundelin.

Les også: – Vi ønsker ingen mur på Ekebergsletta

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.