*Nettavisen* Nyheter.

Endelig en bra håndfri under 200 kroner

GODT KJØP: Wep250 er den beste håndfrien vi har testet til en så lav pris.

Er du på jakt etter en billig og enkel Bluetooth-håndfri, trenger du ikke lete lenger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Taletid på syv timer taletid - eller fire døgn hviletid - er ikke helt i toppsjiktet, men taletiden kan likevel betegnes som god.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vi hadde ingen problemer med å høre motparten, heller ikke i støyende omgivelser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hos motparten blir lyden imidlertid en god del dårligere enn om du snakker direkte i mobilen.

AMOBIL.NO: Selv om Samsung-håndfrien er billig, er den liten og veier bare 11 gram. Designen er også stilren, i svart farge med svar/legg på-tast i sølvgrå farge.

Wep250 er også behagelig på øret, og vi opplevde at vi kunne ha den på i timesvis uten at det føltes ubehagelig.

Håndfrien kan brukes både med og uten den medfølgende ørebøylen. Uten ørebøylen sitter Wep250 litt løst på øret, mens ørebøylen får håndfrien til å sitte som støpt.

Av taster har Wep250 den obligatoriske tasten for å ta telefonen og legge på, så vel som volumtaster på siden.

Lite tilleggsutstyr

Med i pakken får du ingen ekstra øreputer, så hvis håndfrien ikke passer akkurat ditt øre er det lite du kan gjøre med det. Øreputen er imidlertid myk, og passer trolig de aller fleste ører.

Ellers savner vi en medfølgende oppbevaringspose eller lignende. Dette er noe som pleier å følge med mange håndfrier, men ikke akkurat de billigste.

Grei lydkvalitet

Vi opplevde at Wep250 hadde god lydkvalitet i vår ende. Stemmen til motparten er klar og tydelig, og volumet kan stilles godt opp. Vi hadde ingen problemer med å høre motparten, heller ikke i støyende omgivelser.

Hos motparten blir lyden imidlertid en god del dårligere enn om du snakker direkte i mobilen. Likevel hører motparten godt hva du sier, selv om lyden blir litt flat og robot-aktig. Dette er helt vanlig i Bluetooth-håndfrier, men om du er villig til å betale mer for en håndfri får du i mange tilfeller bedre lydkvalitet.

Det imidlertid mange Bluetooth-hodesett er bedre på, er å filtrere ut støy og vind. Når du går utendørs med Wep250, hører motparten deg dårlig, og vind og trafikkstøy blir dominerende. Å føre en samtale utendørs er likevel ikke et problem når det ikke er mye vind.

Batterilevetiden i Wep250 er oppgitt til syv timer taletid eller fire døgn hviletid. Dette er ikke helt i toppsjiktet, men taletiden kan likevel betegnes som god.

Konklusjon

Om du skal ha en enkel håndfri til en billig penge, trenger du ikke lete lenger. Wep250 koster bare 200 kroner, er behagelig å ha på øret og har en god design. Håndfrien har også en helt upåklagelig taletid på 7 timer.

I tillegg har håndfrien en grei lydkvalitet, selv om det ikke fungerer optimalt i støyende omgivelser.

Wep250 er den beste håndfrien vi har testet til en så lav pris. Alternativer som Nokia BH-101 og Samsung Wep180 har langt fra like god lydkvalitet.

Les testen av Nokia BH-101
Les testen av Samsung Wep180

Hvis du trenger en håndfri du kan snakke med i litt regnvær, anbefaler vi Plantronics Explorer 370 som tåler det aller meste og bare koster 200 kroner ekstra.

Les testen av Plantronics Explorer 370

Hvis du vil betale litt mer for en håndfri laget i mer eksklusive materialer, kan du se på Jabra JX20 som er laget i metall eller Jabra JX10 som kommer i rustfritt stål og gull.

Les testen av Jabra JX20
Les testen av Jabra JX10

Les hele testen av Samsung Wep250 på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.