Endelig et sted for alle Oslos studenter!

Valentourettes spiller på Parkteatret Scene under Studentscenens første studentkro.

Valentourettes spiller på Parkteatret Scene under Studentscenens første studentkro. Foto: ARKIVFOTO

Med Valentourettes, Katzenjammer og Diskjokke skal studentoslo samles på Parkteatret.

GRÜNERLØKKA: – Oslo ikke noe sted der hele studentmiljøet kan samles. Det ville vi gjøre noe med, sier Øyvind Rundgren fra studentscenen.

Åpner påskeaften

Påskeaften inviterer de derfor til studentkro og konsert med selveste Valentourettes på Parkteatret Scene. Konserten er ett av tre arrangementer som skal gjennomføres før sommeren slår til for fullt.

16. mai spiller Diskjokke med band og 3. juni kommer multiinstrumentalistene i Katzenjammer for å fyre opp stemningen.

Arrangementene støttes av Studenthovestaden - et samarbeidsprosjekt mellom Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo, Høgskolen i Akershus, Menighetsfakultetet, Oslo kommune, Studentsamskipnaden i Oslo Akershus om å fremme Osloregionen som studiested.

– Geografisk er det langt mellom de ulike skolene i Oslo. Det er ikke snakk om å være en konkurrent til de ulike studentforeningene, men å ha et sentralt samlingssted for studentmiljøet i byen, fortsetter Rundgren.

Mot rasisme

Egentlig starta ideen om et samlested for oslostudentene med en skoleoppgave Rundgren skrev om ungdom med minoritetsbakgrunn som ikke slapp in på utesteder. I vinter var han med på å starte opp en studentklubb på Cosmopolite.

– Hele prosjektet skulle være en motvekt mot apartheid i utelivsbransjen. Vi ønsket å lage et studentsted med en inkluderende profil, forklarer han.

Etter to musikkfestivaler måtte Studentscenen dessverre gi opp prosjektet. Nå satser de på nytt.

– Sist forsøkte jeg å starte opp en musikkfestival med egne midler. Det ble vanskelig. Dessverre var heller ikke beliggenheten til Cosmopolite optimal. Det bor flere studenter rundt Grünerløkka, sier Rundgren.

Vanskelig i Oslo

Han håper at flere studenter nå skal få øynene opp for tilbudet.

– Er det vanskelig å fange interessen blant Oslo-studentene rundt et slikt arrangement?

– Ja, det er nok vanskeligere her enn i andre norske byer. I Tromsø og Trondheim, for eksempel, er det et større antall tilreisende studenter. Da blir man tvunget til å lage et eget nettverk. Blant studentene her, kommer de fleste fra Oslo og har egne sosiale klikker. De ønsker ikke et eget studentmiljø i tillegg.

– Hva blir løsningen for å lykkes med studentarrangementer?

– Jeg tror nøkkelen ligger i å lage noe som er så bra at det like gjerne kunne vært en ordinær konsert på Rockefeller, men billigere studentpriser. I Oslo er det over 7000 studenter. Nå håper vi å samle alle og legge til rette for bedre konserttilbud og studentarrangementer også videre utover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.