Endelig får barna lekeplass!

ETTERLYSTE HANDLING: I fjor etterlyste lokalpolitiker Gunnell Sandanger (SV) og beboerne Cui Ya Chen og Fozia Shaheen lekeplassen barna i Johan Scharffenbergsvei 105 var lovet av Boligbygg. Nå får de endelig ønsket sitt oppfylt. Begge foto: Nina Schyberg Olsen

ETTERLYSTE HANDLING: I fjor etterlyste lokalpolitiker Gunnell Sandanger (SV) og beboerne Cui Ya Chen og Fozia Shaheen lekeplassen barna i Johan Scharffenbergsvei 105 var lovet av Boligbygg. Nå får de endelig ønsket sitt oppfylt. Begge foto: Nina Schyberg Olsen Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

I neste uke begynner endelig arbeidene med å lage ny lekeplass til barna i de kommunale boligene på Skullerud.

ASFALTØRKEN: Uteområdet til de kommunale boligene på Skullerud innbyr ikke akkurat til lek. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

SKULLERUD: I fjor beskyldte beboere i Johan Scharffenbergsvei 105 kommunen for å gi blaffen i barna. Nå får de endelig ønsket sitt om ny lekeplass oppfylt.

70 barn i asfaltørken

Det bor rundt 70 barn i de kommunale boligene, og lekeplassen de ble lovet etter at de gamle apparatene ble fjernet ble stadig utsatt.

Administrerende direktør i Boligbygg, Jon Carlsen, sa at ny lekeplass var blitt forskjøvet på grunn av knappe økonomiske rammer.

– Vi har forståelse for at barna trenger en ny lekeplass og vil prøve å få den i stand senest våren 2013, sa Carlsen sist høst.

LES OGSÅ: Stiller strenge krav til romleir på Skullerud

Starter neste uke

Da Nordstrands Blad denne uken spurte Boligbygg om fremdriften, hadde de følgende glade melding:

– Vi er litt forsinket, men det er hyggelig å kunne si at arbeidene med lekeplassen starter i neste uke, sier Carlsen.

– Det blir noe arbeid med grunnforhold og oppretting av plassen før lekeapparater settes opp. Litt senere på sommeren blir det maling av blomsterkasser og slikt, sier Carlsen.

LES OGSÅ: Nå får de endelig trafikklys på Skullerud

Ikke oppussing i år

Beboerne i de kommunale boligene har også et stort ønske om at de slitte blokkene skal pusses opp, men dette skjer ikke med det første.

– Denne eiendommen er ikke på prioriteringslisten i år. Vi vil foreta en tilstandsanalyse av eiendommen til høsten og vurdere om det er forhold som må inn i budsjettet for 2014, opplyser Carlsen.

LES OGSÅ: Nesten 200 kommunale bygg står tomme i Oslo

– Kjempefint!

Gunnell Sandanger i Østensjø SV kritiserte i fjor Boligbygg for ikke å prioritere de kommunale boligene på Skullerud. Nå er hun glad for at det skjer noe.

– Det er kjempefint at barna endelig får lekeplass. Det er et skritt på veien til å gjøre dette til et hyggeligere sted å bo, sier Sandanger.

– Jeg håper Boligbygg også kommer kjapt i gang med vedlikehold, for bygningene er fremdeles i dårlig stand, sier Sandanger.

LES OGSÅ:

Strides om forfallent hus på Abildsø

Her vil Bydel Østensjø ha boliger for vanskeligstilte

Aase (80) vil ikke slutte på skolen

Hele Ulvøya i sorg etter drap

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.