Gå til sidens hovedinnhold

- Endelig får vi arbeidsro

Presset har vært enormt rundt Vålerenga før seriestart. Etter lørdagens seier mot Aalesund var alle i VIF-leieren lettet.

ULLEVAAL STADION: Det har skjedd mye i Vålerenga siden sesongen 2007. En rekke nye spillere og et helt nytt trenerteam er som kjent hentet inn. Dette har vært et klart tegn på at klubben var misfornøyd og skuffet etter fjorårets sesong. Hele ni nye spillere er hentet inn, og i lørdagens kamp mot Aalesund startet fem av dem.

- Vi har merket presset etter alt som har skjedd i klubben, men vi har klart å holde fokus. Martin (Andresen) har vært rolig, og det har også resten av spillergruppen vært. Det er pressen som har hauset opp ting. Vi har vært sikre på de valgene vi har tatt, sier Sportsdirektør Jan Erik Aalbu, som er imponert over hva spillerne og trenerteamet har fått til på knappe tre måneder.

Selvtillit og ro

Matchvinner Morten Berre forteller til Østkantavisa at han og de andre spillerne har holdt fokus på de riktige tingene inn mot seriestarten. På lørdag avgjorde han kampen i det 74. minutt, og sendte Klanen til himmels.

- Jeg har bare gledet meg til å komme i gang med kampene. Det er det som er viktig. Kjøret rundt klubben nytter det ikke å tenke på. Det var deilig å åpne med seier. Nå må vi bare fortsette, sier Berre fornøyd.

I treningskampene har VIF vært alt annet enn gode. Men lørdag kveld kjørte de over Aalesund og tok tre velfortjente poeng. Jan-Erik Aalbu var tydelig stolt av laget etter kampen.

- Hvor viktig var seieren mot Aalesund?

- Den var jævlig viktig for å være helt ærlig. Endelig får vi arbeidsro. Vi spiller en utrolig god 1. omgang, og Aalesund er vel knapt over midtbanen. En seier i serieåpningen gir selvtillitt, avslutter han.

Offensivt gode

Det var Vålerenga som festet grepet på Ullevaal stadion anført av en god sentral midtbane. Det ble spekulert i før kampen om Martin Andresen kom til å starte kampen, etter at han ble skadet i oppgjøret mot Montenegro. Det gjorde han og sammen med Kristofer Hæstad og Lars Iver Strand tok han kommandoen fra start av.

Vålerenga skapte noen halvsjanser i starten av kampen, men den virkelige store kom etter 21 minutters spill. Daniel Fredheim Holm kom seg fri på dødlinjen innenfor 16-meteren, han fant Bengt Sæternes, men den nyinnkjøpte spissen satte ballen over fra kort hold. Vålerenga fortsatte å kjøre kampen uten å skape de helt store sjansene.

Hjemmelaget har de siste årene slitt med å sette det offensive spillet, men mot Aalesund kunne det til tider virke som at de har ting på gang. I første omgang var det spesielt nyervervelsen fra Tromsø, Lars Iver strand, som utmerket seg med godt kantspill.

Aalesund var tafatte i 1. omgang, og laget var knapt over på VIFs banehalvdel.

Etter 40 minutter var det duket for nok en stor Vålerenga-sjanse, etter at Kristofer Hæstad slo en knallhard ball inn i boksen. Ballen gikk forbi Aalesund-forsvarerne, Bengt Sæternes kastet seg fram, men akkurat for sent til å sette ballen bak en utspilt Adin Brown i Aalesund-målet.

Ullevaal eksploderte

Aalesund startet friskere i 2. omgang, og åtte minutter inn i omgangen kontret gjestene. Ballen havnet tilslutt ute hos Razak Pimpong, som skøyt like utenfor.

Vålerenga mistet fokus utover i omgangen, og slapp Aalesund inn i kampen. I et kvarter var det helt dødt på Ullevaal, men så eksploderte det. En presis ball ble slått mot Bengt Sæternes fra Freddy dos Santos, som uegoistisk hopper over ballen og lar den gå til Morten Berre. Spissen vender, og setter den velplassert forbi Adin Brown. En Berre-spesial.

- Det var deilig å se den gå inn, og vi vinner jo fortjent. Første omgangen var imponerende til tider, men så detter vi litt etter pause. Det var godt at avgjørelsen kom tilslutt, sier matchvinneren.

Minuttet etter headet Dan Thomassen ballen kontant mot nettmaskene etter en corner, men ballen ble reddet på streken. Det var tydelig at Berres scoring tente laget, for Vålerenga hadde full kontroll det siste kvarteret, og tok med det tre velfortjente poeng.

I neste runde møter laget Tromsø borte.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus