Endelig ferdig

Til søndag begynner busser og trikker igjen å kjøre over Jernbanetorget.

Til søndag begynner busser og trikker igjen å kjøre over Jernbanetorget.

En smule lenger tid enn planlagt og noen kroner ekstra fra statskassa er som dugg for sola når nye Jernbanetorget endelig åpner til søndag.

 

 

 

JERNBANETORGET: – Området har fått nye trikketraseer og holdeplasser, for både buss og trikk, bredere fortau, flere trær og benker - og har gjennomgått en generell estetisk oppgradering. Forbedringene gagner både fotgjengerne og de kollektivreisende. De reisende kan også glede seg over enklere knutepunkt med bedre oversikt og lettere overganger, skryter prosjektleder Harald Rapp Nilsen i Statens vegvesen Region øst.

150 000 reisende

Og jovisst blir det flott. To år etter at bussene sluttet å kjøre over torget og halvannet år etter at trikkene fikk nye traseer er det klart for et grønnere og mer kollektivvennlig Jernbanetorg.

Daglig er hele 150 000 kollektivreisende inom Jernbanetorget – til sammenlikning har Gardemoen 50 000 reisende per dag – og de har mye å glede seg til.

Søndag 26. april begynner bussene og trikkene igjen å kjøre over Jernbanetorget. Den 27. april inviterer Statens vegvesen hele hovedstaden til å feire at Norges største og viktigste kollektivknutepunkt er blitt betydelig oppgradert.

Høytidelig åpning

Mandag 27. april foretar samferdselsminister Liv Signe Navarsete den offisielle åpningen av det nye Jernbanetorget.

Hele hovedstaden ønskes velkommen til Jernbanetorget denne dagen for å feire det vegvesenet karakteriserer som et mer effektivt, oversiktlig, og ikke minst triveligere kollektivknutepunk.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.