Endelig fikk hun passet påskrevet

FRA FRUSTRERT TIL FORNØYD: – Nå er passet mitt respektabelt, sier Ella Høyem (80) fra Godlia. Det forrige manglet signatur, og hadde ifølge henne selv et bilde der det så ut som om hun nærmet seg slutten.

FRA FRUSTRERT TIL FORNØYD: – Nå er passet mitt respektabelt, sier Ella Høyem (80) fra Godlia. Det forrige manglet signatur, og hadde ifølge henne selv et bilde der det så ut som om hun nærmet seg slutten. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Husker du 80-åringen som fortvilet over stygt passbilde og manglende signatur? Nå har hun fått nytt pass gratis!

GODLIA: Tidligere i høst skrev vi om Ella Høyem (80) som følte seg aldersdiskriminert etter at hun fikk tilsendt sitt nye pass med «Not able to sign» i signaturfeltet.– I tillegg til at signaturen mangler, synes jeg bildet er forferdelig. Kombinasjonen gjør at jeg føler meg umyndiggjort. Er det fordi jeg er gammel de tenker det ikke er så farlig?Jeg synes godt passkontoret kunne tatt seg bedre tid til å rettlede folk, sukket den spreke 80-åringen dengang.

LES OGSÅ: Fikk ikke passet påskrevet

Nå er smilet tilbake. En god stund etter at Nordstrands Blad omtalte saken, fikk vi nemlig en henvendelse fra passkontoret på Grønland. De oppfordret Ella Høyem til å ta seg en ny tur ned, og det gjorde hun.

Endelig «able to sign»

– Det var så fint å gå ned med det brevet i hånden. Jeg fikk god hjelp av en søt dame, og svar på spørsmålene mine, sier Høyem fornøyd.

– Nå er jeg «able to sign» og passet mitt ser respektabelt ut. Det kan en åtti år gammel kjerring trives grenseløst med, sier Høyem.

– Jeg tok bilde to ganger, da ga jeg meg. Jeg valgte det der jeg ser ut som Wenche Foss i Vestavind, sier hun med et smil.

– Nå er alt greit. De var veldig hyggelige, og jeg slapp til og med å betale! Det å føle seg noe verdt er viktig. Vi eldre ønsker ikke å være til bry, men vi vil behandles pent, sier Høyem.

– Denne gangen sender jeg en takk til passkontoret for god hjelp - og en takk til lokalavisen som skrev om saken, sier Høyem.

LES OGSÅ: Fikk ikke passet påskrevet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.