Gå til sidens hovedinnhold

Endelig fri

Etter syv måneder inne var kyrne på Kongsgården helt gærne etter å komme ut for å gresse.

Bygdøy: Den totale forvandlingen fra det kalde og halvmørke fjøset til synet av grønne enger og solen på en skyfri himmel, gjorde at mange av kyrne hadde vanskeligheter med å beholde sinnsroen under kuslippet sist torsdag. Da ventetiden endelig var over, kunne de over 200 fremmøtte overvære kyrnes selvstendighetsrus under den noe ukontrollerte galoppen mot beiteområdet.

Likevel var det den veldig avventende siste kua som kom ut av fjøset, som skapte størst latter blant publikummet. For etter bare noen skritt ute i det fri, snudde hun seg og betraktet fjøset. Og når over et hundretalls tilskuere begynte å le av henne, virket det som at nok var nok for hennes del og dro resolutt inn i fjøset igjen.

Det ble kanskje for mye for henne i dag. Hun får bli i fjøset til i morgen, før vi prøver å slippe henne ut på ny, forteller Jan Tore Sørgård, driftsforvalter på Kongsgården. Fem år gamle Mira Østby fra Gjerdem var på bestemorbesøk i Oslo og var en av de mange små som overvar kushowet i regi av Kongsgården og velforeningen Folkemuseets venner. Hun syntes det hele var både spennende og litt skummelt.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid