*Nettavisen* Nyheter.

«Endelig» gisler på Torshovteatret

Etter stor suksess med Komilab nr. 1 er det en spillesugen torshovgjeng som gleder seg til premièren på Komilab nr. 2, «Endelig skjer det noe».

TORSHOV: Manusforfatter og regissør Thomas Seeberg Torjussen har skrevet en komedie til Torshovgruppa, som blant annet handler om hvor vanskelig det kan være for oss mennesker å fylle rollene våre, å leve opp til andres forventninger om hvordan vi bør være.

Dette viser seg å være trøblete både for verdens mektigste terrorleder og hans gissel.

Det frivillige gissel

Gisselet (Jan Gunnar Røise), en vinglete gutt fra Horten, blir kidnappet på en backpackertur et eller annet sted i verden.

Det viser seg snart at gutten ønsker å være gissel, det kan jo kanskje oppfylle hans hemmelige og hyppige dagdrøm om å bli berømt.

Endelig skjer det noe!

Teaterdebut

Regissør og manusforfatter Thomas Seeberg Torjussen, som har sin teaterdebut med dette stykket, leker med både temaer og sjangre på Torshovteatret.

– Det er så deilig med Thomas på laget, sier Mariann Hole, i Torshovgruppa sammen med Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise.

– Han stiller med blanke ark i forhold til teater, og kommer inn med friske øyne og nye krefter.

– Jeg prøver å si noe viktig gjennom humor og komedie, sier Thomas, som stortrives med Torshovgjengen og Kai Remlov, som er på utlån fra Nationaltheatret.

Østkantavisa fikk overvære en av prøvene, og møtte verdens mest beryktete terrorleder i Tom Remlovs skikkelse.

En svært så veltalende leder er det, og ganske så ukomfortabel med forventningene som følger hans rolle er han.

Mariann Hole er hans iherdig lille motivator som holder saken levende og energien oppe.

Jan Gunnar Røise er hortensgutten som ikke aner hva han har begitt seg ut på, mens Thorbjørn Harr er et irriterende erfarent gissel. Her er det utvilsomt karakterer og situasjoner til mye god komikk!

– Det er det, samtidig som stykket kommenterer noe som skjer mange steder i verden i dag, sier Mariann, – vi er så forsiktige og engstelige for å trå feil når det snakkes om terror. Og det behøver ikke vi være på scenen i vår fiktive verden.

Husvarme på Torshov

Hole, Harr og Røise er blitt skikkelig husvarme på Torshovteatret nå.

– Det er veldig deilig å ha en suksess i ryggen! Nå føler vi oss hjemme her, og vi har vist at vi kan, vi behøver ikke safe, og vi kan gå på trynet uten å miste troen på det vi gjør. Men vi gjør ikke det med denne forestillingen, altså!

Jan Gunnar Røise har klokkertro på lørdagens premièreforestilling.

– Og ikke glem Torshov Trippel, sier Harr. – Hver torsdag det spilles forestilling inviteres unge under 25 år – gjerne lokale – opp på den lille scenen i vår nyoppussede foajé. Her kan de få vise hva de kan. Ta kontakt på Facebook-gruppa vår eller med Torshovteatret.

For øvrig åpner baren i foajeen en time før forestilling. Der kan du stikke innom, med eller uten billett. Og til alle de som ikke tråkker ned teatertersklene – prøv denne overskuddsforestillingen her!

Première lørdag 5. februar. Stykket spilles til 12. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.