*Nettavisen* Nyheter.

Endelig hjemme

Det nye dagssenteret på Haugenstua ble høytidelige innviet fredag. Brukere og ansatte er meget entusiastiske over de nye og flotte lokalene ved Haugenstua senteret.

Haugenstua: Fredag ble det offisiell åpning av det nye dagssenteret på Haugenstua. Både BU leder og bydelsdirektøren i bydel Stovner, Tore Ludt og Maria Brattebakke var til stedet.
Dette er en stor dag for hele Haugenstua området. Det var på tide at dagssenteret fikk nye og bedre fasiliteter. Samtidig viser dette at bydelen ønsker å satse på Haugenstua-området, sier Tore Ludt. Selv om den offisielle åpningen ble markert fredag, var langt fra første arbeidsdagen i de nye lokaler.
Vi har flyttet i disse lokalene i våres men det var fortsatt en del som skulle gjøres. Nå er alt endelig på plass, og nå kan vi med stolthet innvie dette dagssenteret, sier daglig leder Christian Haaland. Dagssenteret for personer med utviklingshemming har til sammen 30 dagsplasser og brukere er fordelt i feler grupper.
Ikke alle brukere er inne samtidig, og det varierer litt fra dag til dag. Det viktigste er at vi har tilbudet og muligheter på plass, sier Haaland.

Egne premisser

Mål for dagtilbudet er fysisk trening, sysselsetting og sosialt samvær. Opplæring og veiledning i sosialt samspill, dagliglivets gjøremål og kommunikasjon gjennom arbeidsoppgaver. Her gis det tilbud til brukere med stort bistandsbehov og varierende funksjonsnivå.
Mye av hverdagen foregår etter brukernes premisser. Vi har varierende aktiviteter, alt fra å gå turer i nærmiljøet eller svømme til innendørsaktiviteter som musikk eller maling, sier Haaland. Dagssenteret gir også et tilrettelagt arbeids-, aktivitets- og opplæringstilbud til brukere. En viktig del av aktiviteten er produksjon av ulike tekstil, vev og trearbeid. Senteret tar imot forskjellige pakkeoppdrag fra nærmiljøet.
Dette er ingen arbeidsbedrift, men vi har også noen slike arbeidsoppgaver som et supplement til andre aktiviteter. Noen av disse arbeidsoppgavene er støping av lys, vask av bil eller laging av ulike produkter for salg, sier Haaland.

Intern avis

Høyest på ønskelisten over aktiviteter ved dagssenteret står ønske om å lage intern avis. Fredag fikk den blivende redaksjonen sitt første arbeidsredskap.
En avis uten bilder er en ganske dårlig avis. Derfor har vi i bydelsadministrasjonen bestemt oss for å hjelpe avisen med et fotokamera, sier bydelsdirektøren Maria Brattebakke.
Bydel Stovner har med åpningen av Haugenstua dagssenteret økt tilbud til personer med sammensatte bistandsbehov. Stigenga dagsenter som ligger like ved Høybråten togstasjon er blitt "lillebror" i bydelen. Ledelsen ved Haaland er meget fornøyd med samarbeidet med bydelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.