RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig i gang igjen

Det er mange som har ventet på våren, men det er kanskje noen som venter med ekstra lengsel på at kalenderen skal vise april. Vi snakker selvsagt om de mange tusen groruddøler som har et spesielt forhold til fotballen.

Det er sagt at av alle uviktige ting er fotball det viktigste. Mange mener riktignok at fotballen er i ferd med å ta helt overhånd i media, da særlig med TV2s tøylesløse dekning av sporten. Vi kan nok være enig i at proporsjonene forsvinner litt når TV2 skal forsvare sin milliardavtale med Norges Fotballforbund med å teppelegge sendeflatene sine med pensjonerte fotballstjerner som skal kommentere alt fra kvaliteten på gresset rundt om i det ganske land til bagatellmessige skader hos 20-åringer. Men bortsett fra det lett parodiske i denne kanalens dekning av sporten, handler fotball om stor idrett, god underholdning, ekte lidenskap og kameratskap.
nn Nettopp dette med kameratskapet kan du lese om i Lokalavisen, som har besøkt en av mange vennegjenger som bruker fotballen som samlingspunkt. Ingen ting kan måle seg med samholdet i Klanen. Det er så lett å komme i kontakt med folk, og det er sosialt, sier Marianne Helmenbakken.

Rivaliseringen med andre klubber er selvsagt en del av bildet. Det hører med til samholdet at det er "oss mot dem". Men heldigvis er det i norsk fotball slik at det foregår på et uskydig nivå, uten vold og bråk. Familier kan trygt gå på fotballkamper i Norge, selv om det verbalt kan være greitt å gå gradene innom familetribunen før en stiller seg midt i den harde kjerne.

Fotballkulturen gir også tusenvis av lokale barn og unge en meningsfull fritid. Vi har noen av Norges beste breddeklubber, og det spilles fotball syv dager i uken året rundt i haller og på baner. Noen gir seg ikke med ungdomsårene, men markerer seg helt i toppen. Allerede første helgen markerte Romsås-gutten Mounir Hamoud seg med å banke inn 2-0 og bli matchvinner for Bodø/Glimt. Morten Berre gjorde det samme for Vålerenga. Både Lyn og VIF er godt forspent med lokale helter fra Groruddalen. La oss håpe det blir et nytt fotballår full av gleder, sorger og godt samhold!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere