*Nettavisen* Nyheter.

Endelig ja til mer omsorg på Oppsal

LOKAL SEIER: – Nå er jeg kjempeglad, etter mange års kamp er endelig bydelen blitt hørt på at denne tomten må brukes til omsorgsformål, sier Karin Svendsen (AP) i Østensjø bydelsutvalg. Haakon Tveters vei 65 ligger mellom bensinstasjonen og den nye boligblokken, med Oppsalhjemmet rett på den andre siden av t-banelinjen. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Bystyret har bestemt at Haakon Tveters vei 65 skal utvikles til omsorgsformål.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Tone Tellevik Dahl (AP) fikk bystyret med på å sikre Haakon Tveters vei 65 til omsorgsformål. Foto: ARKIVFOTO

OPPSAL: I Bydel Østensjø har man i årevis ønsket å bruke den ubebygde tomten i Haakon Tveters vei 65 til omsorgsformål, og det var også en av konklusjonene fra tankesmia for Oppsal i 2009.

Før påske behandlet bystyret sykehjemsbehovsplanen for Oslo, og da ble de lokale røster endelig hørt.

– Bystyret ber byrådet starte arbeidet med å utvikle Håkon Tveters vei 65, og eventuelt andre nærliggende tomter ved Oppsalhjemmet, til omsorgsformål i tett samarbeid med bydelen, heter det i vedtaket.

Ønsker omsorgsboliger

– Det er kjempefint at vi endelig ble hørt, og at uttalelsen vår til sykehjemsbehovsplanen er tatt til følge, sier Karin Svendsen (AP), medlem i Østensjø bydelsutvalg og leder av bydelens omsorgskomité.

LES OGSÅ: Refser byrådet for sykehjemsplan

– Dette er eneste mulighet til å utvide tilbudet ved Oppsalhjemmet, og tomten kan brukes til mye. Drømmen er omsorgsboliger med tjenester, men man kan jo også lage dagsenter og fellesarealer, sier Svendsen.

– Jeg håper byrådet tar tak i dette fort og at vi endelig kan bygge noe her som kommer bydelens eldre til gode!

– Bydelen må definere

Tone Tellevik Dahl (AP), leder av bystyrets helse- og sosialkomité, gleder seg også over vedtaket.

– Jeg har fulgt saken siden 2009, og er kjempeglad for at det ble enstemmighet for forslaget mitt om å sikre tomten til kommunalt bruk. Det har lenge vært kjempet for dette, og det er betenkelig at kommunen flere ganger har avvist at det er behov for å bruke tomten til omsorgsformål når bydelen har sagt fra så tydelig, sier Tellevik Dahl.

Hun håper Bydel Østensjø vil få en god dialog med Omsorgsbygg om hva slags omsorgstilbud man kan etablere.

– Nå har Omsorgsbygg fått instruks fra bystyret om at det skal være offentlig eldreomsorg her, og så er det viktig at bydelen definerer behovet, sier Tellevik Dahl.

– Tomten er regulert til bolig i dag, så hvis man for eksempel bestemmer seg for at det skal være omsorgsboliger her, bør det kunne realiseres i løpet av et par års tid hvis man får vedtatt finansiering, mener Tellevik Dahl.

LES FLERE SAKER OM OPPSAL HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.