Endelig ja til ny kirke

Mandagens budsjettforlik byr på 91 millioner kroner til ny kirke på Bøler over to år. Etter en årelang kamp kan endelig menigheten se lyst på fremtiden.

Bøler: Vi hadde fått noen hint om at noe var i gjære, men ikke at det ville bli så bra og at det skulle komme allerede nå. Snart er vi i mål, jublet Dag Auli tirsdag formiddag, dagen etter at et budsjettforlik mellom de borgerlige partiene sørget for 50 millioner kroner til Bøler kirke i 2007 og 41 millioner kroner i 2008 (se også side 9).

Sognepresten var et eneste stort glis da Nordstrands Blad kom på besøk, og vartet opp med kake til sine medarbeidere innimellom alle gratulasjons-telefonene.

Jeg kan ikke si annet enn at vi er veldig glade, for beløpet vi får samsvarer med det vi ønsket oss i det reduserte forslaget. Dette gir kjempemuligheter fremover. Nå er kirken full hele tiden, det yrer av folk her på dagtid og dette gir så mange muligheter til å utvide virksomheten vår. Nå slipper korene å dra til Vålerenga kirke for å ha konsert, og vi kan få plass til alle på gudstjenestene. Vi ønsker å være et møtested for hele bydelen, og dette gir oss helt nye muligheter til å ta imot folk. Det er nesten så vi mister pusten, smiler sognepresten.

Ferdig til jul 2008?

Dag Auli drømmer om at den siste prosjekteringen og anbudsrunder skal være ferdig til våren, og at første spadestikk kan tas til sommeren.

Med halvannet års byggetid drømmer jeg om å invitere til julegudstjeneste i ny kirke i 2008, med plass til dobbelt så mange som i dag, sier han optimistisk.

Sognepresten ser frem til et godt samarbeid med Kirkelig Fellesråd og arkitekten fremover.

Men vi må ikke glemme at alt dette er takket være ildsjeler som Bjørn Jensen. Han er den evige optimist og har holdt motet vårt oppe, roser Auli.

Lykkelig optimist

En annen som slapp jubelen løs på tirsdag var nettopp Bjørn Jensen i den lokale anskaffelseskomiteen for ny kirke.

Dette er en gledens dag, en fantastisk dag for Bøler kirke! stråler Jensen. Til tross for mange nederlag i de siste års oslobudsjetter har han aldri gitt opp håpet om at Bøler skulle få en ny kirke.

Vi er jo nødt til å feire dette, men først må vi fordøye tallene og så blir det det spennende å se hvordan Kirkelig Fellessråd nå vil ta seg av dette med byggingen fremover. Jeg gleder meg til første gudstjeneste i ny kirke, men tør ikke gjette når det blir ennå, smiler han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.