RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søstrene Guilia og Simona Matera koser seg i det nye klatrestativet på skolen.
Søstrene Guilia og Simona Matera koser seg i det nye klatrestativet på skolen. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Endelig kan vi leke!

Barna på Den tyske skolen er lykkelige for et flunkende nytt klatrestativ, betalt av gode hjelpere som foreldre og sponsorer.

SPORVEISGATA: – Det har blitt veldig fint, sier rektor ved Deutsche Schule Oslo( Max tau, Den Tyske skole i Oslo) som fremdeles holder hus i Sporveisgata midt i mellom Bogstadveien og Bislett. Ingwer Nommensen forteller at prislappen på det etterlengtete klatrestativet kom på 200 000 kroner.

– Foreldre, skolen og sponsorer har hjulpet til, sier han som forteller at det var på høy tid med en oppgradering. Til årets skolestart sto heldigvis herligheten klar, kanskje til aller størst glede for de minste barna.

Mange barn

Skolen huser også en barnehage (76 barn), og har tl sammen 220 elever.

Selv om det nye klatrestativet hjelper på humøret til de minste, er det ingen hemmelighet at den private skolen sliter med høye leiepriser, manglende gymssal ogønsker seg til et nytt bygg.

– Vet du om et egnet bygg, sier rektor som har vært på boligjakt en god stund.

– vi søker etter et område hvor vi kan bygge, sier Nommensen som foreløpig ikke har funnet drømmetomta.

Viktig hjelp

Mens de høye leieprisene og drømmen om en egnet tomt opptar rektor og et knippe foreldre, leker Inka Schlömer og Irene Stoltenberg bekymringsløst i klatreborgen.

– Dette er gøy, sier de.

Guilia og Simona Matera benytter formiddagen til å skli ned den nye røde sklia, og de fleste ser ut som at de koser seg uten å tenke på økonomiske bekymringer.

Det er veldig flott at foreldre og bedrifter hjelper oss, sier rektor og forteller at stativet har vært godt brukt siden det kom opp i skolegården i sommer.

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere