RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig kom hjulene


Stasjonssjefen på Stovner politistasjon, Espen Nag Aas, er fornøyd med den mobile posten. – Nå kan vi være mer synlig og være der vi trenger å være, sier han.
Stasjonssjefen på Stovner politistasjon, Espen Nag Aas, er fornøyd med den mobile posten. – Nå kan vi være mer synlig og være der vi trenger å være, sier han.
Stovnerpolitiets rullende politipost ble åpnet på tirsdag. Nå kommer politiet tettere på nærmiljøet enn noen gang.

FURUSET: På tirsdag ble den omdiskuterte politiposten på Furuset åpnet. Markert med et lite klipp over politisperringen, som justisminister Knut Storberget sto for. Bilen, som kostet 1,5 millioner kroner, skal Stovnerpolitiet benytte seg av.

Justisministeren var veldig glad for å endelig kunne åpne bilen. Og han forklarte så godt han kunne til barna som sto der.

- Denne bilen skal politiet ha så de kan ta alle tyvene. Så tyvene kan ikke føle seg trygge nå, sa han til barna, som lurte på hvem tyvene er.

- Det er sånne som Kasper og Jesper og Jonatan. De ble jo bedre etterhvert, og det er det politiet skal prøve på også. Gjøre tyvene bedre, forklarte Storberget, før han klippet snoren og tok med seg alle barna inn i bilen.

Kan brukes flere steder

Han er glad, stasjonssjefen på Stovner politistasjon.

– Det er all right med denne politiposten. Men det er fordi den er mobil og vi kan bruke den flere steder, sier Espen Nag Aas. Han har lenge kjempet imot et fast kontor på Furuset.

– Da hadde ressurssene våre stått fast der, sier han.

Men med den mobile politiposten tror Aas at ressurssene vil bli godt brukt.

– Vi kommer til å starter med å bruke den på Furuset og på Tveita i sommer. I løpet av sommeren skal vi se på hva slags erfaringer den gir oss og hvordan vi kan videreutvikle denne mobile posten, sier Aas.

Tettere på befolkningen

Bilen er stor, med sitteplass til mange. Datautstyr er installert, og med kjøleskap og mikroovn får politiet seg litt mat.

– Dette er gledelig og en del av satsingen til regjeringen, sier Storberget, som er godt fornøyd med politiet.

– Nå blir politiet mer synlig, de kommer tettere på befolkningen og folk kan lettere komme til politiet med spørsmål, sier han og legger til at mannen i gata skal kunne snakke med politiet uformelt.

– Målet er også at politiet skal være mer synlig og mer fleksibelt, sier Storberget.

Fokus på ungdom

Aas er spent på mottakelsen publikum vil gi bilen.

– Også er jeg spent på hvilke erfaringer vi får og hvordan vi kan ta det videre, sier han.

Aas forteller at posten vil virke forebyggende, og at han ønsker et fokus på ungdom, spesielt de som er i faresonen.

– I begynnelsen kommer det til å kjøre politifolk fra forebyggende avdeling og ordensavdelingen som er godt kjent med ungdomsmiljøet, sier Aas.

Posten er et sted hvor beboere selv kan ta en tur innom og stille spørsmål.

– Det er mye folk lurer på, men som de ikke spør om. Nå blir det lettere å gi informasjon til beboere, sier Aas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere