Endelig kunne Morten ta heisen

Morten Olstad har vært rideelev hos Sissel Falch ved EKT Rideskole i cirka 25 år. Fredag fikk han æren av å innvie den nye heisen for funksjons- og bevegelseshemmete.

Morten Olstad har vært rideelev hos Sissel Falch ved EKT Rideskole i cirka 25 år. Fredag fikk han æren av å innvie den nye heisen for funksjons- og bevegelseshemmete. Foto: Alle foto: Kristin Trosvik

Fredag var det høytidelig åpning av ny heis for funksjons- og bevegelseshemmete på EKT.

Helene Varhaugvik Eggen (10) erklærte heisen for åpnet sammen med Michael Falch, styreleder i EKT.

Heisen ble finansiert av Lions med bidrag fra Christian Ringnes. Her får Ringnes med flere et innblikk i rideopplæringen.

Morten Olstad til hest.

EKEBERG: EKT Rideskole- og husdyrpark åpnet i høst ny stall, ridehall og tilhørende kontor, undervisningsrom og café. Fredag kunne de krone verket og endelig erklære EKT for universelt utformet med en splitter ny heis.

SE FLERE BILDER FRA HEISÅPNINGEN HER

Den nye heisen, som skal frakte bevegelseshemmete, er en gave fra Lions-klubber i distriktet, med Roy Nylander fra Holmlia Lions som pådriver for prosjektet. Til sammen har Lions-klubbene Holmlia, Nordstrand, Bekkelaget, Ekeberg, Abildsø-Manglerud og Slemdal donert 210.000 kroner til heisen. I tillegg har Christian Ringnes sponset heisen med 81.000 kroner gjennom sin stiftelse C. Ludens Ringnes Stiftelse.

Terapiridning

Sissel Falch har i over 40 år drevet terapiridning for funksjonshemmete ved EKT Rideskole. EKT ble etablert av hennes far Edvin Thorson på 60-tallet.

– Det er så mange funksjonshemmete her at en slik heis var en selvfølge, sa styreleder i EKT Michael Falch under den høytidelige innvielsen fredag. Til stede var representanter for Lions, Christian Ringnes og to av EKTs terapirideelever.

Innvielsen

Det var rideelevene Morten Olstad og Helene Varhaugvik Eggen (10 år) som fikk æren av å innvie den nye heisen. Olstad har cerebral parese og har vært rideelev ved EKT i 25 år. Helene, som er blind, forteller at hun har ridd i ett år.

– Jeg har blitt veldig flink, sier hun.

EKT har i dag 460 rideelever hver uke hele skoleåret, hvorav 56 er funksjonshemmete.

Husdyrparken har om lag 70.000 besøkende hvert år, inkludert SFO og barnehager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag