*Nettavisen* Nyheter.

Endelig kvalik

Furuset hockey er klar for kvalik kamper for neste års eliteserie. Både trener og spillere gleder seg til denne utfordringen.

Furuset: Etter glimrende seriespill i 1. divisjon,0 er ulvene fra Furuset klare for kvalifiseringskamper. Kvalifiseringen starter i kveld. Første hjemmekamp går mot Manglerud/Star. Kvalifiseringskampene i år kommer til å bli langt tøffere enn i fjor.
- Alle lag i kvalifiseringen er langt bedre i forhold til i fjor. Dette kommer til å bli en spennende kvalifisering, sier trener Aki Mykkänen.

Midt mellom

Furuset-laget har en meget vellykket serie bak seg, med imponerende 26 seire og to tap. Målforskjellen er pluss 149. Spillere vil gjerne spille eliteserie til neste år.
- Rent sportslig begynner vi å nærme oss eliteserien. Jeg mener at vi i øyeblikket ligger midt i mellom førstedivisjon og eliteserien. Spillere er mer enn klare for et eventuelt eliteseriespill, sier Mykkänen.
Så stor nivåforskjell som Furuset hadde i forhold til andre lag i førstedivisjon gjøre det vanskelig for spillere å motivere seg for hver kamp. Nå er de imidlertid klare for sesongens viktigste utfordring.
- De gleder seg noe enormt til kvalifiseringskampene. For mange er eliteserien en drøm. Denne gangen er det en drøm som kan gå i oppfyllelse, sier Mykkänen.

Øyner mulighet

Furuset har vært kvalik-klare lenge. Sist uke ble det også avgjort hvem Ulvene møter. Furuset skal møte Gjøvik, Manglerud/Star og TIK. Mykkänen mener at motstandere er gode, men at Furuset har en reel sjanse for å delta i toppserien til neste år.
- Alle lag er gode men jeg tror at vi kan kvalifisere oss. På en god dag og med litt flaks kan vi få det til å gå. Uansett, må vi også være forberedt på at det blir enda et år i første divisjon. Alt kan skje, sier Mykkänen.
Furuset deltok i kvalifiseringen i fjor men laget endte siste av de fire lagene.
- Det er på mange måter bra at vi ikke kvalifiserte oss da. Vi var ikke klare for eliteserien, verken sportslig eller organisasjonsmessig. I år er situasjonen langt bedre og jeg mener at vi begynner å nærme oss.

Laget klart

Foran kvalifiserings kamper sitter Furuset med et lag så å si uten skader. I øyeblikket er det noen spillere med influensa eller forkjølelse, men ingenting seriøst.
- Vi prøver å isolere spillere som er forkjølet fra andre for å unngå at mange blir smittet. Vi prøver å være litt nøye på det. Utenom det er laget i god stand, sier Mykkänen.
Før alvoret braker løs er det kun noen få ting som trenere og spillere skal gjøre for å bli best mulig forberedt.
- Den største jobben er gjort. Nå gjenstår det kun å finslepe taktikk og kondis.
Ulvenes trener gleder seg til kvalifikasjonsamper og lover mye moro for tilskuere.
- Jeg koser meg enormt. Dette er noe som jeg har ventet på hele sesongen. Nå er det bare moroa som gjenstår, sier Mykkänen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.