RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig kyststi


Kyststien vil følge rundt odden fra Sollerudstranda til venstre på skissen. Illustrasjon Rambøll Norge
Kyststien vil følge rundt odden fra Sollerudstranda til venstre på skissen. Illustrasjon Rambøll Norge
Denne uken ble det klart at sameiet som eier tomten mellom Sollerudstranda og Hydrostranda har kommet til enighet med Oslo kommune.

SOLLERUD: I flere år har Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) i Oslo kommune og Sameiet Frantzebråten forhandlet om en løsning, slik at kyststien langs Bestumkilen kan bli fullført. Denne uken er avtalen undertegnet av begge parter.

Oppfylt sameiets krav

– Det er kjempeflott at det juridiske nå er i orden. Dermed slipper kommunen å gå til ekspropriasjon. Vi har blant annet oppfylt sameiets krav som å sikre tilgang til toaletter i området og at det på denne strekningen skal bli fartsdempende tiltak for sykkel, selv om dette ikke blir en vanlig sykkelvei, sier kommunikasjonsrådgiver i EBY, Christian Ekker Larsen.

Sitteplasser for brukere

Friluftsetaten har vurdert ulike løsninger for ny turvei rundt den omstridte knausen Som et utgangspunkt vil etaten bruke alternativet som er presentert på illustrasjonen.

– Noe av turstien vil bli lagt på store steiner og noe på stag. På stagene vil det sannsynligvis komme en trebrygge, mens resten får grusdekke. Sameiet ønsker en nedtrapping ut mot svaberget, slik at det her kan bli sitteplasser for brukere. I avtalen er det klare føringer og vi vil presentere løsningen for beboerne i sameiet og få tilbakemeldinger, sier prosjektleder i Friluftsetaten, Truls Korsæth.

Lang prosess

Friluftsetaten vil prosjektere og byggemelde prosjektet i løpet av våren. Siden skal byggesøknaden behandles av Plan- og bygningsetaten. Fylkesmannen skal også uttale seg i og med at dette er et tiltak i strandsonen. Tiltaket skal også budsjettbehandles, samt sendes ut på anbud før byggeprosessen kommer i gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere