RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En aktiv gjeng med trener Thomas Hagness i spissen, er strålende fornøyde med oppgradering av Idioten. ARKIVFOTO
En aktiv gjeng med trener Thomas Hagness i spissen, er strålende fornøyde med oppgradering av Idioten. ARKIVFOTO

Endelig lys på Idioten

Lokalavisen skrev for to måneder siden om en fotballgruppe som sammen med flere beboere i nærmiljøet ønsker lys, nytt gjerde, grusbane og skøyteis på "Idioten". Nå blir det et faktum.

ADAMSTUEN: Fotballtrener Thomas Hagness er strålende fornøyd med bydelsutvalgets beslutning. Penger er satt av til å prioritere lys, ny grusbane og oppsett av gjerde, slik at det igjen skal bli lettere å spille fotball på det lille området..

Hagness har selv jobbet frivillig som fotballtrener for elver ved Bolteløkka og Marienlyst skole, og ser endelig lyset på Idioten.

Dette er fantastisk bra. De vil sette i gang umiddelbart, sier Hagness.

Veldig snart

Man kan regne med at vi får satt ut lys veldig snart, sier Rune Aale-Hansen (H), som sammen med flere poltikere i bydelsutvalget har vært opptatt av saken i lang tid. Nå er det altså satt av 210.000 kroner til oppgradering. Stian Oen og SV var derimot eneste parti som gikk imot dette.

Et flertall i BU bestående av alle partiene unntatt SV gikk i denne saken inn for å bruke 210.000 kroner på tilrettelegging for fysisk aktivitet ved Idioten. SV mente det var helt feil å bruke en slik pengesum (utenom budsjett) på ett enkelt sted i bydelen, og ikke se det i sammenheng med andre områder som også trenger fysisk aktivitet, skriver Stian Oen i en mail til Lokalavisen.

Kjapt

Jeg kom med dette innspilelt i et brev til bydelen i august. Så det har jo gått ganske kjapt, da, sier Hagness.

Selv om mye tyder på at fotballsesongen for i år snart er over, er det ingen tvil om at det er vesentlig å få lys på Idioten.

Det handler om belysning generelt, og at barn og folk er redd for å bli overfalt, slår Hagness fast.

Skøyteis

Det med islegging er veldig bra. Da kan barn og voksne slippe å dra langt ut av bydelen for å gå på skøyter i vinter, sier Hagness.

Han forteller at det gjerne blir til at foreldre tar med ungene på Frogner stadion eller til Voldsløkka for å skøyte, men nå blir det altså endelig isbane i nærmiljøet.

Det har også tidligere vært tatt opp i bydelsutvalget å se på muligheten for skøyteis på toppen av St. Hanshaugen ved tårnhuset, men dette arbeidet står fremdeles på vent Ønsket om en "Vinterpark" i St. Hanshaugens største park er tidligere fremmet av Sosialistisk Venstreparti. Denne parken skal bestå av skøytebane, akebakker og muligheter for andre vinteraktiviteter.

Is i år?

Hagness regner med at også skøyteis vil bli ordnet i år, selv om det ikke kommer frem noen konkrete løfter i bydelsutvalgets vedtak.

Hvis det blir is i år, passer det jo bra at det blir lys på Idioten, mener Hagness.

Han er særlig fornøyd med at det blir satt opp gjerde igjen, slik at når fortballsesongen begynner vil ungene slippe å finne frem ballen fra hekken hver gang noen sparker litt ut av banen..

Men gjerde trengs vel egentlig ikke før påsketider i 2009. Det blir jo ikke spilt noe fotball og slåball nå, sier Hagness.

Flere ønsker

Jeg håper at basketballbanen innerst på plassen kan blitt asfaltert, men det får vi vel se på etterhvert, avslutter Hagness, som foreløpig er fornøyd med vedtaket som det står.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere