RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig MMS på Iphone


NEI: Ikke alle nyhetene blir tilgjengelig for deg som har den første generasjonen av Iphone. Blant annet er Bluetooth-stereo og MMS blant funksjonene du ikke får.
NEI: Ikke alle nyhetene blir tilgjengelig for deg som har den første generasjonen av Iphone. Blant annet er Bluetooth-stereo og MMS blant funksjonene du ikke får.
Iphone får funksjoner som du forventer å finne i en mobiltelefon.

AMOBIL.NO: Det nye operativsystemet til Iphone er lansert. Det tok kanskje to år, men Apple har nå endelig somlet seg til å inkludere muligheten for grunnleggende funksjoner som å klippe ut tekst og lime den inn andre steder.

Selve tekstkopieringen fungerer ved at du dobbeltrykker på tekst. Da kommer det en meny opp, og etter du har markert teksten trykker du i menyen for å kopiere. Dobbeltrykk hvor som helst på skjermen vil senere hente frem menyen og gi deg muligheten til å lime inn teksten.

MMS og A2DP

Apple har ellers inkludert støtte for MMS slik at også Iphone-brukere kan sende og motta bildemeldinger. A2DP for stereolyd over Bluetooth har Apple også lagt til støtte for. Iphone 3.0 gjør det også mulig å bruke telefonen som modem over Bluetooth.

Les også: Iphone får MMS

Ellers har Apple jobbet med å inkludere mulighet for å slette og videresende enkelt-SMS-er, et søk som lar deg søke i innholdet i telefonen din, automatisk innlogging til Wi-Fi-nett, mulighet for å lagre passord i nettleseren, mulighet for å sende flere bilder i e-poster, samtalelogg og stemmeopptak.

Kalenderen til Iphone får nå Exchange-støtte, slik at det blir mulig å synkronisere denne.

Ikke for første generasjon

Apple ønsker ikke å inkludere mulighet for kjøring av flere oppgaver (multitasking), og begrunner dette med batterilevetid og minneforbruk.

Ikke alle nyhetene blir tilgjengelig for deg som har den første generasjonen av Iphone. Blant annet er Bluetooth-stereo og MMS blant funksjonene du ikke får.

Kommer til sommeren

Noe av hensikten med å vise frem Iphone 3.0, er at Apple ønsker å tilgjengeliggjøre utviklerverktøyet, SDK-en, slik at programvareutviklere kan utvikle nye programmer. En betaversjon av Iphone 3.0 er tilgjengelig for disse.

Den endelige versjonen av Iphone 3.0 blir tilgjengelig for sluttbrukere i sommer.

Les hele saken på Amobil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere