RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig norgesmester

Kim Nordvang fra Mortensrud har drømt om NM-gull helt siden han begynte med gokart, og nylig gikk endelig drømmen i oppfyllelse.

Mortensrud: Det var kjempedeilig å bli norgesmester. Og jeg følte også det var på tide, gliser 17-åringen fra Mortensrud.

Kim har drevet med gokart i sju år, og har deltatt på NM flere ganger tidligere. Der har han imidlertid ikke hatt marginene på sin side.

Én gang hadde jeg en god startposisjon i finalen, men så var det en som klinte meg av banen. Ellers har jeg bare fått fjerde- og femteplasser, forteller Kim.

Full klaff

Men på Våler ved Moss var det endelig tid for full klaff for gokart-talentet. Etter å ha vunnet pre-finalen i Formel Yama-klassen, startet Kim i beste startspor i den ordentlige finalen. Og han rotet på ingen måte bort muligheten for å ta NM-gull.

Det regnet mye på løpet og regn er noe jeg liker godt og har trent mye på. Jeg kom meg ut i tet, og ledet fra start til mål. Til slutt vant jeg med seks sekunder, forteller Kim.

Han understreker at han virkelig hadde maksimal klaff i NM-finalen.

Ja, det gikk veldig bra. Hadde virkelig go"følelsen, jubler norgesmesteren.

Håper på STCC

Gokart-utøveren håper å nå langt innen bilsport. Men å nå den aller gjeveste klassen har han ingen håp om.

Formel 1 var noe jeg drømte om tidligere, men det har jeg lagt fra meg. Det koster rett og slett for mye penger, sier Kim.

Han forteller at det er vanskelig å få støtte på veien innen gokart.

Det er generelt lite TV-dekning av bilsport utenom rally her i Norge. Dessverre er det ikke like populært som for eksempel langrenn.

Likevel tar han sikte på å nå så langt han kan innen bilsporten.

Asfaltkjøring er en mulighet. Det hadde vært utrolig gøy å kjøre STCC (Swedish Touring Car Championship). Hadde vært moro hvis jeg hadde fått tilbud fra noen team etter hvert, sier Kim Nordvang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere