RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig ny gymsal på Østensjø


GLEDER SEG: Rektor Knut Erik Brændvang gleder seg til Østensjø skole kan ta i bruk den etterlengtede gymsalen som nå er under bygging.
GLEDER SEG: Rektor Knut Erik Brændvang gleder seg til Østensjø skole kan ta i bruk den etterlengtede gymsalen som nå er under bygging. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
Om et års tid kan østensjøelevene endelig sparke skikkelig fra i gymtimen, uten fare for å ødelegge fredet kunst.

ØSTENSØ: Etter svært mange år med intens foreldreaktivitet, lobbyvirksomhet og innbyggerinitiativ i bystyret, er en ny gymsal endelig i ferd med å reise seg ved Østensjø skole.

Del på Facebook

De første arbeidene startet i juli, og foreløpig går alt etter planen som sier at nybygget skal stå ferdig til skolestart høsten 2012.

Nybygget ligger bak den gamle vaktmesterboligen, og er et såkalt passivhus som skal ha svært lavt energiforbruk.

LES OGSÅ: Lokal jubel

Løft for nærmiljøet

– Det går fint å bygge samtidig som vi driver skole. Samarbeidet med Veidekke er bra, og det blir deilig med ny gymsal! Det er blitt jobbet hardt for dette i mange år, sier rektor Knut Erik Brændvang fornøyd.

– Det blir et løft for nærmiljøet med en toppmoderne gymsal, som vil bli brukt av skolen på dagtid og andre interessenter på kveldstid, sier han.

Foruten gymsal og nye garderober, vil nybygget romme Aktivitetsskolen og et par klasserom for de yngste.

Verneverdig veggmaleri

Den gamle gymsalen er ikke bare liten og slitt, men har dårlige garderobeforhold. Det mest begrensende er imidlertid et stort, verneverdig veggmaleri.

Kunstverket til Bjarne Ness, fra skolens byggeår 1925, lar seg vanskelig kombinere med fysisk utfoldelse. Derfor er det spent opp et nett foran, og ballspill foregår stort sett med myke baller.

– Det er noe med det å ha gode garderobeforhold og utstyr som er praktisk. Nye lokaler i seg selv gir motivasjon, så vi gleder oss veldig, sier rektor Brændvang.

Fremtidsdrømmer

Hva som skal skje med den gamle gymsalen er ikke avklart, men skolen ønsker seg en samlingssal med permanent scene.

Den gule paviljongen bak skolen skal etter planen rives når nybygget står ferdig.

– Jeg vet ikke når dette skjer. Tanken er at det skal bli parkering der, men jeg drømmer heller om en ballarena med underjordisk parkering hvis det er mulig, sier Brændvang.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere