Endelig ny Heminghall på Slemdal

Gledesbudskapet kom onsdag morgen: Flerbrukshall på Heming er en realitet!

Slemdal: Det settes av åtte millioner til ny flerbrukshall på Heming i Oslobudsjettet for 2006 og tilsvarende åtte millioner i 2007. Etter at Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig folkeparti natt til tirsdag konstaterte enighet om budsjettet for 2006, er prosjektet ikke lenger bare en drøm, men et faktum. En lang kamp er over for alle de involverte i en av Norges største idrettsklubber:
- Det har ikke helt gått opp for oss, sier daglig leder for Heming, Gudrun Ræder Haakonsen, og legger til:
- Vi har jo ikke turt å håpe for mye, men jeg innrømmer at jeg har hatt en god magefølelse. Vi har gjort det vi kunne og nå høster vi fruktene av hardt arbeid, sier hun fornøyd.

Også Hemings styreleder Astrid Waaler Kaas har all grunn til å smile:
- Vi er strålende fornøyde! Det er klart. Og vi gleder oss til å ta fatt. Nå må vi sette oss ned å se hvilke oppgaver som skal løses og når. Komiteer skal nedsettes og arbeidsoppgaver fordeles. Vi kommer til å basere oss i stor grad på kjøpetjenester og ikke dugnadsarbeid. Det har vi medberegnet i budsjettet, sier hun.

Spillemidler og egenkapital

Med 16 millioner fra Oslo kommune pluss spillemidler, må Heming fortsatt oppdrive 12 millioner kroner.
- Det første vi gjør nå er å søke om spillemidler innen fristen går ut 15. januar 2006. Og så må vi samle hodene for å skaffe egenkapital. Vi vil analyserer ulike kanaler for å finne folk med stor giverglede, sier Ræder Haakonsen.

Økt kapasitet

Den nye hallen vil komme som en forlengelse av den nåværende Heminghallen på Slemdal. Det vil komme fire nye tennisbaner som også vil ha fleridrettsmuligheter, samt en allhall, garderobeanlegg, kontorer og kafeteria.
- Dette fører til at vi får økt kapasitet når det gjelder medlemmer, primært når det gjelder tennis, men også i andre idretter, sier Ræder Haakonsen.
Men første spadetak blir ikke en realitet før frosten igjen setter seg i jorden neste år.
- Vi ser for oss at selve arbeidet starter neste vinter. Det et mye som skal gjøres fremover og byggingen må skje med minst mulig ulempe for aktivitetene på Hemingbanen om sommeren, og kan derfor også bli delt i to sesonger, sier Ræder Haakonsen.

Stor takk

- Vi vil bare påpeke hvor glade vi er for det arbeidet som er gjort i Rådhuset. Det er mange som har gjort en flott innsats for å få dette til. Hallen er et kjempetilskudd til lokalmiljøet, en billig og bra måte å få opp aktivitetsnivået på, smiler Waaler Kaas og Ræder Haakonsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.