RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FORNØYD: Vigdis Malt Marøy er glad for at bydelens helsetjeneste for barn og unge nå kan konsentrere seg fullt om brukerne sine.
FORNØYD: Vigdis Malt Marøy er glad for at bydelens helsetjeneste for barn og unge nå kan konsentrere seg fullt om brukerne sine. Foto: Alle foto: Nina schyberg Olsen

Endelig på ett sted

Etter flere år har Bydel Østensjø endelig fått samlokalisert sine kommunale helsetjenester for barn og unge.

BOGERUD: I bydelens lokaler i Stallerudveien på Bogerud senter finner du nå helsestasjon for barn fra 0-5 år, svangerskapsomsorg med jordmortjeneste, base for skolehelsetjenesten og helsestasjon for ungdom fra 16-23 år. Familiesenteret med språkenhet og åpen barnehage er også på plass, i likhet med ergo- og fysioterapitjenesten for barn og unge opp til 18 år.

Mer fleksibelt

– Før hadde vi tre forskjellige helsestasjoner på Oppsal, Bogerud og Manglerud. Det har vært mange hindringer underveis i samlokaliseringen, men nå er vi endelig på plass, sier Vigdis Malt Marøy.

Hun er leder for bydelens helsestjenester for barn og unge.

– Siden jeg begynte i 2008 har målet vært å samle alt på et sted og få til et likt tilbud for alle i bydelen. Det er alltid noen fordeler og ulemper, men et større miljø gjør at vi kan bruke ressursene på en mer fleksibel måte. Det er også lettere å få til tverrfaglighet og samarbeid, samt henvise folk videre når vi er samlet på et sted. Det er en klar fordel, konstaterer hun.

800 fødsler

Vigdis Malt Marøy forteller at de 40 ansatte fordelt på 33 årsverk har travle dager, ettersom det bare i fjor ble født over 800 barn i bydelen.

– Etter lang tid på flyttefot har vi nå heldigvis mer tid og krefter å bruke på befolkningen.Vi er endelig ajour med to- og fireårskontrollene, og tilbyr alle som ønsker det hjemmebesøk, sier hun

– Vi må prioritere hardt, men hjemmebesøk, de første kontrollene og vaksineringene er viktigst. Og så må vi gi litt ekstra til de som har mest behov, fastslår hun.

Offisiell åpning av de nye lokalene var for et par uker siden, og tilbakemeldingene fra brukerne skal være gode.

– Brukerne våre har vært tålmodige, men nå har vi lagt flytting og byggeperioden bak oss. Det virker som at folk synes tilbudet er blitt bra, sier Vigdis Malt Marøy fornøyd.

Etter lang tid på flyttefot har vi nå mer tid og krefter å bruke på befolkningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere