RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig på Tyskertoppen


ENDELIG: Nå har endelig skiltet med historien bak Tyskertoppen (inn fra Carl KJelsens vei) kommet på plass - bakerst Kåre Bakke fra Nordberg Lions og Mette Breder fra Sogn Kultur- og Historielag, foran fra venstre Korsvoll Velleder Stine Grønvold, og Linn Leonora Nystad og Trude H. Olsen fra Bymiljøetaten.
ENDELIG: Nå har endelig skiltet med historien bak Tyskertoppen (inn fra Carl KJelsens vei) kommet på plass - bakerst Kåre Bakke fra Nordberg Lions og Mette Breder fra Sogn Kultur- og Historielag, foran fra venstre Korsvoll Velleder Stine Grønvold, og Linn Leonora Nystad og Trude H. Olsen fra Bymiljøetaten. Foto: Kristin Tufte Haga
Etter spleiselag mellom historielag, Lions, vel og kommunen, har nå endelig skiltet som forteller historien om Tyskertoppen, kommet på plass.

KORSVOLL: – Orienteringsskiltet på Tyskertoppen har vi jobbet lenge med å få på plass - viktig at kulturminnene blir merket, sier Mette Breder i Sogn Kultur- og Historielag.

Skiltingen er gjort i samarbeid mellom historielaget, kommunens Bymiljøetaten, Korsvoll Vel og Nordberg Lions, og forteller om tyskernes aktivitet på Korsvolltoppen - eller Tyskertoppen - under andre verdenskrig. I løpet av okkupasjonen bygde tyskerne en rekke militære anlegg, og som det også finnes spor etter på Tyskertoppen. Blant annet hadde tyskerne installert luftvernstilling der på plassen fra 1943 til 1945.

Spleiselag

Det nye skiltet er på ingen måte noen billig affære, og derfor kommet i mål ved spleiselag mellom nettopp kommunen, Korsvoll vel, Sogn Kultur- og Historielag og Nordberg Lions.

– Toppen besøkes av mange turgåere og andre, og da er det jo fint at flere kan få vite hva som har foregått på stedet under krigen, og blant annet hva restene av bunkersene egentlig er, sier Breder.

Historielaget har også nå gitt ut eget kart over kulturminner i Sognsvannsområdet.

Og kommunen ønsker å bidra til skilting av flere kulturminner i Oslo.

Kom med innspill

– Og vi samarbeider gjerne med lokalmiljøene om dette - bare å komme med innspill til oss om viktige kulturminner som bør synliggjøres, så tar vi det derfra, sier Trude H. Olsen fra Bymiljøetaten.

Til lørdag og søndag fra kl 10 har også Korsvoll Vel arrangert rydde- og rensedugnad i området, så nå er snart alt på stell på Tyskertoppen,

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere