*Nettavisen* Nyheter.

Endelig revet

Sist uke ble Tyrihans barnehage jevnet med jorden, et halvt år etter planen.

Karlsrud: Midt i februar tok styrer Heidi Eeg og 32 smårollinger et vemodig farvel med sin gamle barnehage. I en lang, lang rekke tuslet de avgårde til midlertidige lokaler i klubbhuset til Lambertseter IF.

Da regnet vi jo med at rivingen av barnehagen skulle starte umiddelbart, og at vi kunne flytte inn i en "ny" Tyrihans denne høsten, men slik ble det dessverre ikke, sier Heidi Eeg.

Men nå er jeg bare kjempeglad for at det endelig skjer noe. Sammen med barna har jeg sett på gravemaskinens herjinger i to dager, og vi har markert det hele med en liten fest.

36 nye plasser

Tyrihans, opprinnelig en skuddsikker tyskerbrakke, har fungert som barnehage siden 8. september 1951. Da åpnet Husmødrenes barnehage døren til det røde huset for 42 barn. Nå var bygningen blitt upraktisk og forfallen.

Den nye Tyrihans barnehage blir skreddersydd til oss. Den skal inneholde fire avdelinger, to for de store og to for de små. Slik det ser ut i øyeblikket kan vi flytte tilbake i løpet av første kvartal 2007. Da vil 36 nye plasser ( barn under tre år = to plasser) stå til disposisjon, forteller hun.

Inntil neste vår får Tyrihans fortsatt holde til i Lambertseter IFs lokaler, noe Heidi Eeg er meget glad for.

Hittil har vi måttet rydde vekk alt hver dag, men nå blir det anledning til å innrede rommene i litt mer barnehagestil. Dessuten har vi jo et stort uteområde å boltre oss på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.