*Nettavisen* Nyheter.

Endelig ridehus

På slutten av fjoråret kom endelig ridehuset på plass på Søndre Aas gård. Foto: Aina Moberg

I bortimot 20 år har ridehus stått øverst på ønskelisten på Søndre Aas gård. På slutten av fjoråret ble den reist, og nå skal den snart innvies.

HOLMLIA: Etter 20 års arbeid står nå det nye ridehuset på plass på Søndre Aas gård. Arve Bergland, daglig leder på stedet, var kanskje ikke den som innledningsvis ivret mest for et slikt bygg, men har opp gjennom årene fått større og større forståelse for at en hall absolutt er nødvendig for at de skal gi et godt nok tilbud.

I fjor kom pengene på plass, sist sommer ble de første forberedelser gjort, grunnarbeider ble gjennomført og i høst ble hallen reist.

I forbindelse med sommerjobbprosjektet var 10-12 jenter i full sving med å lage støtter til vant, og nå ved årsskiftet var det store huset så godt som ferdig. De siste arbeider gjøres på dugnad.

Tanken og håpet var først å kunne ha et ridestevne før jul, men nå blir det både stevne og offisiell åpning tidlig på nyåret.

Til nå har mellom 250 og 300 brukere vært på Søndre Aas gård i uken.

Med den nye hallen får vi en vesentlig større kapasitet, sier Arve Bergland.

Nå blir vi ikke væravhengig, og med både bane og hall håper vi å trekke både barn, ungdom og voksne til gården.

Om penger er på plass, både kommunale midler og tippepenger, skulle Bergland og de øvrige på gården gjerne se at de hadde litt mer å gå på. Det er solgt andelsbrev og nå skal det også forsøkes å få solgt hallreklame.

Dette betyr et nytt kapittel i gårdens historie, sa en begeistret Arve Bergland da Nordstrands Blad så hallen reist i midten av oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.