RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig rives Esso på Sæter


SPØKELSESAKTIG: Rivingen av den gamle Essostasjonen er i gang. I dag ble taket revet.
SPØKELSESAKTIG: Rivingen av den gamle Essostasjonen er i gang. I dag ble taket revet. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
Rivingen av Esso-stasjonen på Sæter startet tirsdag, og senterforeningen mener det er første skritt i retning nye Sæter.

SÆTER: De forretningsdrivende på Sæter etterlyste for litt siden fortgang i rivingen av den nedlagte Esso-stasjonen. Senterforeningen er nå glad for at rivingen kommer i gang.

 


– Det er fantastisk, det er en gledens dag og veldig hyggelig for dem som driver butikk her på Sæter. Den nedlagte bensinstasjonen har ikke vært en hyggelig nabo. Det at tomta nå ryddes er et sterkt symbol på at ting begynner å skje på Sæter, sier Maria Louise Rognerud som er leder i senterforeningen.

Langdryg saksbehandling

Stasjonen pumpet ut de siste bensindåpene i mai. Like etterpå ble logoer fjernet og bensinstasjonen stående igjen, i påvente av rivingstillatelsen fra Plan og bygningsetaten.

Behandlingen av denne har tatt litt tid fordi søknadene har vært mangefulle.

Siv.ing. Erling Bjartnes AS, som har søkt på vegne av Esso, har på sin side etterlyst en oversikt fra PBE over hva søknaden skal inneholde og mener dette er mye strengere i Oslo enn andre steder i landet.

Utbygging

Den vel 300 kvadratmeter store bygningen, drivstofftanker og alt drivstoffteknisk utstyr skal i løpet av de neste ukene fjernes for å gi plass til boliger og forretningslokale.

Akkurat denne tomten er eid av Fagerstad utvikling As som har planer om boliger og foretningsbygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere