RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig satt dødballene

Groruddalen BK har tapt mange kamper på dødballsituasjoner i år. Lørdag var det nettopp cornerne som sikret årets første hjemmeseier.

Rødtvet: Groruddalen Ballklubb sto uten hjemmeseier i 2. divisjon før møtet med Drøbak/Frogn sist lørdag. Mange dødballmål av motstanderne har gjort at GBK har måttet nøye seg med uavgjort og tap hjemme hittil, men lørdag spratt endelig ballen hjemmelagets vei. To nærmest identiske corner-mål ga en fullt fortjent 2-1-seier til Groruddalen.
Vi scorer på to dødballer, faktisk to innøvde cornere, sier tomålsscorer Tom Erik Hansen, som headet inn begge scoringene ved bakre stolpe.
Min oppgave er å stå ved keeperen og så rygge når ballen kommer. Når de så gjør feil på våre cornere, da er det mål, forteller dagens helt på Greibanen.
Tom Erik Hansen er vanligvis midtbanespiller, men grunnet spissmangel i GBK i forrige uke, fikk han muligheten på topp mot DFI. Denne tok han godt vare på. Foruten to scoringer var han stadig frempå med sjanser og hårfine offsides.
Jeg gjorde mitt beste. Før kampen sa jeg at jeg skulle score to mål, så da måtte jeg jo holde det, smiler Hansen.

Flott kar

GBK-trener Rolf Teigen er også godt fornøyd med dagens spiss og tomålsscorer.
"Rocket" er en flott kar. Han er en av de som ikke har fått noe gratis i oppveksten med tanke på fotball. Gi han litt tid, så blir han veldig god. Han har en flott innstilling og blir bare bedre og bedre, sier Teigen til Lokalavisen Groruddalen.
Treneren konstaterer med glede at det var GBK som fikk de avgjørende dødballmålene, men eller synes han ikke laget gjorde så mye annet enn det de pleier.
Vi har gjort dette i stort sett hele år, kanskje med unntak av en kamp. Samtidig er vi litt dyktigere på en del ting, sier Rolf Teigen.
Spesielt det defensive var imponerende hos hjemmelaget lørdag. Både midtbane og forsvar jobbet hardt, og DFI var nesten ufarlige i 90 minutter.
De får bare et par muligheter, men det blir litt sirkus på slutten. Det liker jeg ikke, sier trener Teigen. GBK hadde hatt full kontroll hele kampen da Drøbak/Frogn scoret på en corner i siste minutt. Men det ble med reduseringen, og GBK tok alle poengene.

Revansje

Mange i Groruddalen BK var ekstra fornøyde at det var nettopp DFI som led årets første nederlag på Greibanen. Drøbak/Frogn var motstander da GBK spilte om opprykk til 2. divisjon høsten 2003, og den gang var det DFI som trakk det lengste strået. Men GBK fulgte som kjent etter i fjor høst, og i år kom revansjen.
Det var godt å vinne mot DFI, og de som måtte mene at vi har noe uoppgjort med dem, kan i alle fall glede seg over at vi har gjort opp nå, konstaterer Rolf Teigen.
Han mener GBK-gutta fortjente å endelig lykkes på hjemmebane.
Spillerne har vært veldig flinke hele tiden når det har gått litt imot. De jobber med læreprosesser rundt hva som skal til for å hevde seg på dette nivået, sier treneren.
Han tror også den forløsende seieren kan virke positivt fremover.
Vi får betalt for det vi jobber med, og det gir apetitt foran treningene neste uke og kampen neste helg, sier Rolf Teigen.

Selvtillit

Tomålsscorer Tom Erik Hansen håper også at trepoengeren mot DFI var et vendepunkt. To kamper gjenstår før ferien, og Hansen mener seieren har gitt GBK en viktig porsjon selvtillit. Ekstra gledelig var det også å endelig få en hjemmeseier.
Og nå har jeg jo scoret alle tre målene våre på hjemmebane, humrer Tom Erik Hansen.
Nei, Martin har også scoret ett, kommer det fra en forbipasserende lagkamerat.
Ja, ja nesten i alle fall, sier Hansen og slutter seg til feiringen av seieren. Inne i garderoben runger jubelropene, og både publikum, spillere, støtteapparat og ballgutter gleder seg over seieren.

Før kampen sa jeg at jeg skulle score to mål, så da måtte jeg jo holde det.
Tom Erik Hansen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere