RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig Spotify på mobilen


SPOTIFY: Streamingtjenesten Spotify utvider.
SPOTIFY: Streamingtjenesten Spotify utvider.
Spotify er nå tilgjengelig på Iphone og Android-mobiler.

AMOBIL.NO: Spotify har slått kraftig gjennom på PC-plattformer, og nå er det mobilen som står for tur. Natt til mandag ble tjenesten gjort tilgjengelig til Iphone og Android-mobiler.

Programmet er gratis å laste ned, men krever at du har en premium-abonnement i spotify. Det betyr at du må betale 99 kroner i måneden til Spotify.

Les også:
Spotify på vei til mobilen
Slik er Spotify på mobilen
Nå kan du kjøpe Spotify over disk

Dette er Spotify:

Spotify gir deg tilgang til en enorm mengde musikk, og biblioteket ligger på en ekstern server. Når du trykker play strømmer programmet musikken rett fra internett. Omtrent som en radio der du kan velge nøyaktig hva du vil høre på.

Programmet krever dermed minimalt med lagringsminne på mobilen, men du bør ha en lav datapris eller makspris på dataoverføring. På omtrent 20 minutter må du regne med at det lastes ned omtrent 10 MB.

En ganske standard datapris er rundt 1 kroner per MB, slik at det fort koster en tier for 20 minutter med musikk.

Om du kobler mobilen til det trådløse nettverket hjemme eller på jobb, betaler du selvsagt ingenting for dataoverføringen.

Spotify anbefaler at du har en nedlastingshastighet på minst 256 kbps for å bruke tjenesten. Amobil har testet spotify over mobilnettet, og fant overraskende nok ut at Edge-dekning, som gir de laveste hastighetene i mobilnettet på under 200 kbps, faktisk fungerer helt greit.

Her kan du lese Amobils test av Spotify over mobilnettet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere