Gå til sidens hovedinnhold

Endelig startet riving av Ullerntunet

Østblokka rives først, så står høyblokka for tur. Eldrebyråd Aud Kvalbein er utålmodig når 2500 sykehjemsplasser skal være på plass innen ti år.

LILLEAKER: – Det betyr at det skal bygges og reetableres ett sykehjemsrom per arbeidsdag i ti år. Nå er jeg utålmodig og vil se action. Ullerntunet er det første prosjektet, og så står Hovseterhjemmet for tur, sa blant annet Aud Kvalbein før hun ga startsignalet til riving av østblokka.

Les også: Ingen omsorgsboliger

Fantastisk sykehjem

Administrerende direktør i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen, var ikke mindre utålmodig og viste til at de startet planlegging av prosjektet i 2007.

– Dette blir et fantastisk sykehjem med sin beliggenhet. Det blir et sykehjem med veldig høy miljøstandard. Det skal bli det mest energieffektive og miljøvennlige sykehjemmet i Norge, sa Johansen.

Riveentreprenør er Norsk Gjenvinning. Med den miljøstandard som er satt kunne Arne Hugo Elde fortelle at de sto overfor store utfordringer når 7600 tonn med avfall skal sorteres.

– I tillegg har sikkerheten for alle på byggeplassen, foe naboer, barnehage og alle berørte høyeste prioritet, sa Elde.

Ferdig 2015

Alle byggene er nå innvendig miljøsanert, så det var riving av selve konstruksjonene som startet denne dagen. I august starter rivingen av høyblokka. Den bevaringsverdige, gamle delen av Ullerntunet blir stående. Denne delen skal fullstendig rehabiliteres. Ullerntunet bo- og behandlingssenter skal stå ferdig med sine 144 sykehjemsplasser 4. kvartal 2015.

Ambivalent

Fra bydelen stilte leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen og bydelsdirektør, Kari Andreassen. Pedersen var følelsesmessig ambivalent denne dagen. Bydelen har i mange år trykket på for få et prosjekt med et mindre sykehjem kombinert med omsorgsboliger. Tross alle anstrengelser ble ikke bydelen hørt, da rådhuset ville ha et sykehjem med stordriftsfordeler. Dette til tross for at ordfører Fabian Stang i 2008 sa følgende til Akersposten under besøk på Ullerntunet:

– Vi jobber intenst med Omsorg+boliger med mulighet for døgnkontinuerlig oppfølging uten å måtte bo på sykehjem. I stedet for å havne for tidlig på sykehjem, vil vi ha et tilbud med god livskvalitet under trygge forhold. Med dette lager vi et nytt trinn i omsorgstrappen.

Siden fikk bydelen svært kort tid på seg til å finne plass til de ulike brukerne av Ullerntunet, hvor bydelen måtte bruke store ressurser for å løse problemene.

Les også: Glemte brukere med store omsorgsbehov

– Jeg har vært med i planleggingsprosessen siden 2007. Jeg håper i hvert fall å få bli med på åpningen i 2015, smiler Pedersen.

Seniorsenteret

Begge to er opptatt av at Seniorsenteret skal få en sentral plass på nye Ullerntunet. Det hadde en flott beliggenhet ut mot grøntarealene, før de måtte flytte.

– Vi vil ikke akseptere at Seniorsenteret blir gjemt bort i kjelleren i utkanten av bygget, sier Pedersen.

Nå har Seniorsenteret sambruk med ungdommen på ungdomshuset Stoppestedet.

– Det går veldig bra, forsikrer Andreassen.

Les også:

Vedtatte omsorgsboliger droppes

Sier ja til omsorgsboliger

Reklame

Husker du disse to idiotene?