RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig tilbake i garasjen


Garasjen i Ljabruveien 14 har blitt jekket tilbake på grunnmuren, fått ny fasade, nytt gulv og nytt tak etter lastebilulykken. – Det er blitt fint som bare det, sier Nina Sæther fornøyd etter noen slitsomme måneder.
Garasjen i Ljabruveien 14 har blitt jekket tilbake på grunnmuren, fått ny fasade, nytt gulv og nytt tak etter lastebilulykken. – Det er blitt fint som bare det, sier Nina Sæther fornøyd etter noen slitsomme måneder.
– Det er deilig å være på plass igjen, sier møbeltapetserer Nina Sæther. For fire måneder siden ble verkstedet hennes knust av en lastebil med utenlanske asfaltarbeidere på flukt fra politiet.

NORDSTRAND: Natt til torsdag 22. oktober 2009 kommer nok aldri til å gå i glemmeboken til møbeltapetserer Nina Sæther. Da ble verkstedet hennes i garasjen i Ljabruveien 14 knust av en lastebil, kun kort tid etter at hun og en venninne hadde sittet der nede og pratet.

– Vi hadde blitt drept momentant. Stolene våre lå slengt i den andre enden av garasjen, uttalte en sjokkskadet Sæther til Nordstrands Blad etter ulykken.

LES OGSÅ: - Kunne blitt drept

På flukt fra politiet

Inni lastebilen satt engelsktalende asfaltarbeidere, som hadde hatt politiet etter seg helt fra sentrum.

I krysset Mosseveien/Ljabruveien mistet de kontrollen over lastebilen og kjørte rett inn i garasjen. Den flyttet seg over en halvmeter, og hele fasaden og det meste av inventaret ble totalskadd. Det som ikke ble knust til pinneved, ble ødelagt av asfalt- og oljesøl.

Nyrestaurert

Nå har Nina Sæther endelig åpnet verkstedet sitt igjen.

– Garasjen er blitt jekket tilbake på grunnmuren, og jeg har fått nytt gulv, nye garasjedører og nytt skifertak, sier Sæther.

Hun forteller om tålmodige håndverkere som i tyve minusgrader blant annet har spikret på plass 500o skiferstein, og gleder seg over det ferdige resultatet.

– Det er veldig bra at det var håp for denne ærverdige gamle garasjen, så vi slapp å rive. Den har stått her siden 1920, og nå håper jeg at den får stå i fred, sier hun.

I drift igjen

Noe småarbeider gjenstår, men møbeltapetsererverkstedet er nå i drift igjen.

Nye stoffer er handlet inn, symaskiner og verktøy er på plass. Og etter noen måneder med midlertidig og noe amputert drift i lånte lokaler på Majorstua synes Nina Sæther det er godt å være tilbake igjen.

– Jeg har savnet verkstedet mitt veldig, og ønsker nye og gamle kunder velkommen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere