RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KLAR FOR EUROPA: Kaptein Oda Kristine Langaker (til høyre) gleder seg til å delta i europacupen denne uken. Sist gang Sveiva var i det gode selskap var i 2005.
KLAR FOR EUROPA: Kaptein Oda Kristine Langaker (til høyre) gleder seg til å delta i europacupen denne uken. Sist gang Sveiva var i det gode selskap var i 2005.

Endelig ut i europacupen

Sveiva ladet opp til spill i europacupen med å slå Slevik 11-2 sist helg.

ROMMENHALLEN: For første gang siden 2005 skal Sveiva ut i europacupen for å forsvare Norges ære.Det er bare seriemesterne fra hvert land som får delta i turneringen, og ettersom Sveiva vant fjorårets serie overlegent er det endelig deres tur igjen.

– Det blir veldig moro, og vi har nok hatt det litt i bakhodet i dag. Vi har gledet oss lenge til dette, sier kaptein Oda Kristine Langaker.

Forventer fysisk motstand

Hun er en av få på Sveiva som var med sist gang de spilte europacup. De fire nasjonene som er ranket som de beste i Europa har sin egen turnering kalt Champions Cup, og kommer derfor ikke til å delta i europacupen i Slovenia i år.

Norge er ranket som nummer fem, og Sveiva går derfor inn i turneringen med et aldri så lite favorittstempel.

– Jeg forventer at det blir høyere tempo og tøffere spill. Vi kommer til å møte lag fra serier som er mye mer fysisk enn vår egen, så man må tåle litt mer “trøkk”, sier Langaker.

Sveiva reiser i samlet tropp til Slovenia på onsdag, og returnerer søndag.

– Vi skal møte et polsk og et russisk lag i gruppespillet. Målet er å komme oss til kvartfinalen, sier trener Bård Børresen.

Revansje

Sleviks damer hadde liten sjans i seriekampen sist søndag.

Etter første periode sto det 3-1 til Sveiva. Andre periode vant de 3-0, før det ble rimelig enveiskjørt i siste peiode, som endte 5-1.

– Vi bruker litt for lang tid på å komme i gang, men så scorer vi jevnt, mens Slevik blir slitne og flate etterhvert, oppsummerer Langaker.

Et av målene for laget er å revansjere fjorårets tidlige cup-exit.

– Da gikk vi ut i det innledende spillet. Ett av hovedmålene er å få revansje i år og spille NM-finale, i tillegg til å forsvare seriemesterskapet. Listen ligger høyt for oss i år, sier Børresen og smiler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere