Endelig ute etter innevinteren

Nøff bæres ut første søndag i mai. Til høyre er Surgol Ghairat, fra Fredsduene for ungdom på Furuset, som har fått Pinnevennprisen i likhet med kongen.

Nøff bæres ut første søndag i mai. Til høyre er Surgol Ghairat, fra Fredsduene for ungdom på Furuset, som har fått Pinnevennprisen i likhet med kongen.

Utbæringen av Nasse Nøff, antakeligvis verdens mest bereiste statue, hører våren til. Og er så godt som alltid den første søndagen i mai.

Klikk på bildet for å forstørre.

Surgol Ghairat fra Fredsduene er tidligere pinnevennprisvinner og Frøydis sgaug Andresen deler med rund hånd ut nassetasser

Klikk på bildet for å forstørre.

Lise Ødergård Foto: Jacob Kirkevaag

VÅLERENGA: Det har blitt flere turer innenlands og utenlands for Nøff. Og for ikke så lenge siden ble han, i ensom majestet, observert på Slottsplassen.

– Vår forening ønsker å sette søkelyset på menneskelige verdier, som å tenke med hjertet, forteller Harald Lunde, en av VANS skapere og viser til skiltet på sokkelen til statuen:

Engstelse blir vendt til mot

Stolthet støtter Nasses fot

Pris til kongen

Ideene mylder i foreningen og en av dem, Pinnevennprisen, har fått riktig så mange bæreberømtheter. Sist år var det kong Harald.

I skikkelig majestetisk orden var representanter for slottet til stede ved årets utbæring og sendte stafettpinnen videre til Lise Ødegård.

Hun var initiativtaker til å starte Barnas stasjon i Fredrikstad.

Bilder fra utbæringen av Nasse Nøff

Ritualer

Enhver forening med respekt for seg selv, har sin ritualer. VAN har rikelig og mange har nok fått inspirasjon fra Nasses verden. Årets hovedtaler øste fra sin visdom og knyttet askeskyene inn i Hundremeterskogens filosofi.

«Det er det som gjør det så interessant, Brumm, sa Tussi, at helt sikre er vi ikke før etterpå.»

Og etter festtalen var det full musikk og flaggheising tradisjonen tro.

Det er med Nøff som med kongen – når flagget er til topps er Nøff ute.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.