RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endre elsker å slå erkerivalen


Endre Fotland Knudsen ser frem til oppgjøret mot Vålerenga, spesielt med tanke på hans solide statistikk mot erkerivalen.
Endre Fotland Knudsen ser frem til oppgjøret mot Vålerenga, spesielt med tanke på hans solide statistikk mot erkerivalen.
Det er mange grunner til at Endre Fotland Knudsen elsker møtene mot VIF. Én grunn er at han nesten alltid vinner mot erkerivalen.

KRINGSJÅ: Kampene mot Vålerenga har alltid vært spesielle for meg. Det er rivalisering mellom klubbene allerede fra ung alder, fastslår Endre.

Vi møter kantspilleren på Lyns treningsfelt på Kringsjå i forkant av "Kampen om Oslo". Og Endre lyser opp når vi spør hva slags forhold han har til kampene mot rivalen fra østkanten.

Jeg gikk til Lyn da jeg var 11 år. Seirene mot Vålerenga har alltid vært deiligst, og jeg har bare tapt mot dem én gang, forteller unggutten.

Scoret to i storseier

Vålerenga er også kjent for å ha en god ungdomsavdeling, så Endre synes det er rart de har vært såpass overlegne.

Kanskje Lyn-spøkelset deres også gjelder for yngre lag? gliser Endre.
Hans beste minne fra VIF-møtene på aldersbestemt nivå, er en kamp på Kringsjå-grusen for mange år siden.

Det var vårt andre år på stor bane. Vi slo dem 5-2, og jeg scoret to av målene.

God følelse mot VIF

I fjor var Endres første sesong på a-laget til Lyn. Ullevål-gutten frydet seg blant annet over at den gode statistikken mot Vålerenga holdt seg. Det første oppgjøret endte målløst, men i høstkampen gikk Lyn fra 0-1 til 3-1 og tok nok en seier over erkerivalen.

Jeg skjønner nesten ikke helt selv hvorfor vi har et så godt tak på Vålerenga. Det kan kanskje skyldes at vi vant en del i starten, og etter det har det blitt mye fokus på det. For oss er det en fordel mens for Vålerenga er det en ulempe hvis de tenker for mye på dette. Vi har i alle fall visst at vi kan klare å vinne selv om vi har havnet under, og det har kanskje mye med den gode statistikken å gjøre, tror Endre som håper på seier i årets første møte mellom Oslo-klubbene.

Godt etablert

Endre synes det er ser bra ut med Lyn-øyne før kampen, og er spesielt glad for at stallen er bedre i år selv om det betyr at det er tøffere kamp om plassene i startelleveren.

Laget er mye sterkere i år. Det så ut til at jeg skulle spille fast før sesongen, men så fikk vi inn noen nye spillere.

Lyn-spilleren er uansett innstilt på å kjempe hardt for å få spille mest mulig.

Jeg har fått ok med spilletid, men håper på mer etter hvert. Senere i sesongen kommer man uansett til å trenge alle spillerne, sier Endre Fotland Knudsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere