RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endringer i Operaens spilleplan


 
 
Grunnet opplærings- og sikkerhetstiltak knyttet til scenemaskineriet på Hovedscenen, må Operaen gjøre endringer i spilleplanen for inneværende sesong.

Operaen i Bjørvika har vært en suksesshistorie siden åpningen 12. april. Over 60 000 mennesker har vært på forestillinger, nær 30 000 har vært på omvisninger i huset, i tillegg til at over 500 000 mennesker har besøkt operaområdet.

Norges nye operahus er også et av verdens mest teknisk avanserte. Som tidligere kjent har dette medført en rekke utfordringer, spesielt i forbindelse med forsinket levering av sceneteknikken på Hovedscenen.

Disse forsinkelsene har hatt betydning for den interne opplæringen i Operaen. Nå viser det seg i tillegg at opplæringsbehovet for Operaens ansatte for å mestre utstyret på en fullt ut sikker måte er større enn forutsatt.

- Vi kan ikke ta noen sjanser med våre ansattes sikkerhet, understreker Operaens nye administrerende direktør Tom Remlov.

- Det innebærer at vi har måttet finne plass på vårt program for en utvidet teknisk opplæring og innkjøring.

For å kunne gjøre det nye operahuset 100 prosent driftssikkert og fullt operativt så snart som mulig, har derfor Den Norske Opera & Ballett i dag besluttet å gjøre følgende endringer:

o Det blir seks forestillinger av balletten Limbs Theorem i stedet for de planlagte ti.
o Operaen Thora på Rimol søkes framført konsertant og ikke scenisk.
o Det blir fem forestillinger av operaen Titus i stedet for seks.
o Operaen Peter Grimes med opprinnelig premiere 9. mars 2009 blir flyttet til en senere sesong.

Publikum med billetter til forestillinger som avlyses får refundert pengene, og de publikummere som Den Norske Opera & Ballett ikke har kontoopplysninger på, vil bli kontaktet så raskt som mulig.

På produksjonen Thora på Rimol får publikum tilbud om refusjon hvis de ikke ønsker å se konsertversjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere