Gå til sidens hovedinnhold

Endte på kennel

Springer spaniel-hundene Mille (4) og Thor (5) hadde verken vann eller lufting. Nå er hundene hos Viking.

BRYN: Mille og Thor vasset rundt i sin egen mat i Volvoen til den omreisende danske skogsarbeideren. Selv hevder mannen at han jobber profesjonelt med hunder av denne rasen, ifølge iOslo.no.

- Alt gikk feil nå

- Jeg har gård i Danmark, og der løper hundene fritt. Og når jeg jobber i skogen i Norge, hopper hundene inn og ut av bilen som de vil. Alt gikk feil nå. Jeg glemte å ta med skålen med vann, men de lider ikke, sier mannen når politiet konfronterer ham med hundenes situasjon.

Bilen var også mannens hjem her i Norge, i tillegg til hundenes. Han forteller at han er skogsarbeider i Norge, men at det er litt vanskelig å få jobb for tiden. Derfor var han i Oslo for å hjelpe til med noe byggearbeid.

Dyrevernsak

Da politiet bestemte seg for å beslaglegge hundene, spratt de to hundene ut av bilen, tydelig fornøyde med å få komme ut, ifølge iOslo.no.

Om mannen får hundene tilbake, er opp til politiet. Inntil videre blir de hos Viking. Ifølge politiet satte mannen bilen sin på Bryn en gang før helgen. Og det var tydelig for patruljen at hundene ikke hadde det bra i bilen.

- Det blir opprettet en anmeldelse. Det er ikke noe automatikk i at eier får tilbake hundene, det bestemmer Manglerud politistasjon. Jeg regner med at det er en dyrevernssak, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021