*Nettavisen* Nyheter.

Energibombe på Borgen

Visste du at Norges danseband- dronning bor i bydel Vestre Aker? Ullern avis Akersposten møtte Jenny Jenssen (42) hjemme på Borgen.

Borgen: På terrassen blant fargerike blomster sitter en smilende Jenny Jenssen og prater om løst og fast. Sommerferien er over og snart begynner hun i ny jobb. Norges ukronede danseband-dronning har mange jern i ilden. Hun er plateaktuell med det nye albumet "Frihet" som til nå har solgt 10.000 eksemplarer, hun har sin egen hudpleieklinikk og nå skal hun i gang som kursleder for Libra, en av landets største organisasjoner innen helse og kosthold.
Interessen for sunt kosthold fikk hun etter et opphold i USA for ca 25 år siden. Jenny la på seg rundt tolv kilo på tre måneder.
- Som kursleder for Libra må kursleder selv ha følt overvekt på egen kropp. Kun da kan en motivere og forstå hva deltakerne går gjennom. Jeg elsker å lede slike motiveringskurs og går med entusiasme til hvert eneste møte, smiler den vordende mammaen.

Det umulige er ikke umulig

Jenny og mannen Tor har vært gjennom ti prøverørsforsøk før de nå endelig kan glede seg over graviditeten som for syv måneder siden var et faktum. Huset på Borgen kjøpte de for seks år siden. Ikke lenge etter begynte det langvarige forsøket på å få barn.
- Vi kunne ikke gi opp så lenge det var egg og penger igjen, ler hun.
I oktober venter paret en liten jente.
- Det umulige er ikke umulig, det tar bare litt lenger tid.

- Spis frukt!

I over 25 år har Jenny jobbet med kostholdsundervisning, men kaloritelling og strenge dietter har hun liten tro på.
- Man skal spise ofte og sunt. Det er ingenting man ikke kan spise, men det er klart man må skille mellom hverdagsmat og festmat. Man kan ikke gå med kaloriteller i lomma. Da er man med en gang på slankekur.
Den økende vekten blant barn og unge bekymrer sangeren.
- Som foreldre har man et voldsomt ansvar for hva barna får i seg, men man må ikke snakke med barna om slanking. Gjør heller sunn mat til en rutine i hverdagen. Sett frukt og grønt på dagsorden, oppfordrer hun.

En bussjåfør..

Jenny Jenssen har en imponerende cv.
- Jeg har mye energi og er av den typen som får gjort mest når jeg har mye å gjøre.
Etter to år på Blindern med forberedende, engelsk grunnfag, norsk fonetikk og språkkunnskap, begynte hun på hudpleielinjen. Hun har studert i Statene, kjørt drosje i Oslo og har busslappen.
Men mest kjent er hun for musikken. Jenny Jenssen og Septimus turnerer land og strand rundt og kan smykke seg med flere hits på VG-lista og Norsktoppen.
- Da bandet skulle gå til innkjøp av turnebuss, hadde jeg to krav. Det første var at jeg også skulle få kjøre bussen. Det andre var at jeg fikk bestemme fargen. Så da tok jeg busslappen og nå kjører vi rundt i en lilla buss, ler hun.

Jonny og Septimus

Jenny Jenssen og Septimus turnerer i Norge to til tre helger i måneden. Og nå jobber de mot det faste juleshowet "Jennys Jul". Nytt for året er at forestillingen spilles på Chat Noir.
- Jeg elsker julen! Selv får jeg opp julepynten i oktober. Det at vi får spille på Chat Noir i år er stort. Se for deg "lille" meg på scenen der! Bare navnet lyder fantastisk spør du meg: Chat Noir, sier hun dørmmende.
Og når bandet er på turne, er Jenny en av gutta.
- Da går jeg bare under navnet Jonny. Jeg er med å rigge opp scene, lyd og lys.

"Good morning beautiful "

Jenny elsker å sove lenge om morgenen. Den første av de to ektefellene som våkner må synge en sang til den andre. Det har de to gjort siden de traff hverandre.
- Førstemann opp synger "Good morning beautiful" til den andre. Det er en fin måte å starte dagen på.
For Jenny representerer Tor det gode liv.
- Jobben tar så mange timer av dagen, så det er viktig å gjøre noe man trives med. Men det er også viktig å finne den brikken i livet som gjør deg lykkelig. Det kan være en venn, barn eller kjæreste. Min brikke er Tor. Han er min beste kamerat.

Livet om ti år

Jenny byr på Bon Aqua og vannmelon. Putt en mynt på Jenny Jenssen og det skal vanskelig gjøres å få henne til å slutte å prate.
- Hvor er Jenny Jenssen om ti år?
spør jeg, vel vitende om at dette kan ta lang tid.
- Om ti år! Ja da holder jeg fortsatt på med musikken min. Vi skal gi ut flere plater. Jeg holder fortsatt Libra-kurs. Da er jeg jo mor til en datter på ti, så jeg kjører vel rundt på fotball- eller dansetreninger. Kanskje jeg endelig har klart å melde meg på spanskkurs.
For ti år siden giftet hun seg, og i sommer fornyet turtelduene løftene.
- Det er så lenge siden. Tiden går så fort. Om ti år fornyer vi nok løftene på nytt skal du se, ler hun.
Nordlandsjenta er ikke redd for å bli eldre.
- Det er vakkert å bli eldre. Det skal synes at man har levd litt. Men det er klart jeg synes det går fort. Altfor fort. Det er så mye jeg skal rekke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.