Gå til sidens hovedinnhold

Energisk og drivende forestilling

Riksteatret og Dansens Hus innleder et nytt samarbeid med danseforestilling og landsdekkende turné.

OSLO: Torsdag 17. mars har de première på danseforestillingen «Bloom», som spilles tre kvelder i Oslo før de skal ut på landeveien. Forestillingen kan du se på Dansens Hus også 18. og 19. mars.

Energisk og drivende

«Bloom» er en energisk og drivende danseforestilling med fem unge dansere. Den er laget av koreografene Subjazz fra Oslo Danse Ensemble og Dansefeber på TV Norge.

Danserne er mellom 19 og 25 år og har ulik bakgrunn fra forskjellige stilarter som klassisk, jazzdans, moderne, hiphop og street. På turneen tilbyr de workshop for ungdom på danseskoler før de viser forestillingen i kulturhusene om kvelden.

Danserne i forestillingen er Natasha Heggem, Magnus Eide Myhr, Aleksandra Sende, Johan Forsberg og Ellen Lindblad.

Pushet og utfordret

– Duoen Subjazz slutter aldri å imponere. De har vist en spennende utvikling og har en sterk vilje til å utforske nye områder, med basis i jazzdansens røtter og virkemidler. De har pushet og utfordret jazzdansen og inspirert mange i dansefeltet. Forestillingen er deres første helaftens forestilling. Jeg anbefaler den til alle som liker jazzdans og moderne dans, sier Merete Lingjærde i en pressemelding.

Hun er leder av Oslo Danse Ensemble og var sjefdommer for Dansefeber på TV Norge.

Musikken i forestillingen er laget av Nina Simone, Trentemøller, Murcof, Paul Oakenfold og Casey Stratton.

Reklame

Husker du disse to idiotene?