RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elevene sang den egenkomponerte åpningsmelodien "På Tvers i Universet" og mye annet flott. Foto: Anders Jørstad
Elevene sang den egenkomponerte åpningsmelodien "På Tvers i Universet" og mye annet flott. Foto: Anders Jørstad

Energisk tidsmaskin

Med musikalen "På Tvers I Universet" demonstrerte avgangselevene at X-faktoren lever i beste velgående på Ullevål skole.

ULLEVÅL: Venner, søsken, foreldre og besteforeldre til de energiske syvendeklassingene var blant dem som sist torsdag overvar premieren av musikalen hvor elevene synger og danser seg gjennom en tidsepoke på 15 milliarder år.

Vitenskapelig humor

Universets historie var grunntemaet for musikalen, og kanskje ville naturfaglæreren ment at elevenes miks av vitenskap og fantasi var i det meste laget - men publikummet ble i hvert fall trollbundet!

Under dramatiseringen av astronomen Galileo Galileis møte med pave Paul III anno 1616, kunne publikummet registrere at denne paven slet med samme krokrygget gangelag som pave Johannes Paul II.

Bildeserie fra forestillingen

Rockefot og melankoli

Med sin vakre og klokkerene versjon av Judy Garlands "Over The Rainbow", beveget solisten Serafima Andreeva stemningsleiet til det rundt 200 i gymsalen i det mer melankolske hjørnet.

Men så ristet det til gjengjeld i rockefoten under elevenes felles fremføring av Europes "The final countdown". Samme livlige stemning skaptes under fremføringen av musikalene "Fame" og "Hair" ("Aquarius").

Blir tradisjon

En kombinasjon av omrokering av skolefagene før premieredatoen, og kreative elever veiledet av to musikklærere som også er profesjonelle musikere, synes å være suksessoppskriften bak musikalen.

Årets skolemusikal er den andre i rekken, og musikklærer Anna Kronborg håper det blir en tradisjon. Mange av avgangselevene bak årets musikal hentet motivasjon til å delta etter å ha sett fjorårets musikal. Fredag fikk neste års avgangselever samme opplevelse fra tilskuerplass, og sjansen for musikal-smitte er stor!

Bildeserie fra forestillingenBLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere