RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God stemning: Anette Sjong Mathisen trives som «eneste høne i kurven». Her ser hun VIF 2 spille 0-0 mot Kjelsås forrige uke.
God stemning: Anette Sjong Mathisen trives som «eneste høne i kurven». Her ser hun VIF 2 spille 0-0 mot Kjelsås forrige uke.

Eneste dame på benken

Til tross for opp- veksten i tjukkeste Lyn-land, har Nordberg-jenta funnet plassen sin på VIF-benken.

VALLE HOVIN: Som ung fotballspiller startet Anette Sjong Mathisen (24) på Wang Toppidrettsgymnas som 16-åring. Og mens venninnene valgte vestkantklubben Røa, fant Anette veien til Valle Hovin og Vålerenga.

Jeg valgte bevisst øst og Vålerenga. Og selv om det var litt tøffere å være vestkantjente på laget den gang, enn nå, har jeg bare gode minner fra den tiden, sier Anette.

Bor på Grünerløkka

Tre sesonger spilte Nordberg-jenta for Vålerengas junior- og damelag, før hun måtte legge opp etter sin andre korsbåndskade.

Men fortsatt er Anette å finne på en lagbenk for VIF. Denne gang som fysioterapeut.

Jeg fant stillingsannonsen på en oppslagstavle på skolen. Heldigvis fikk jeg jobben, mimrer Anette, som nå har bosatt seg på Grünerløkka.

Ukomplisert med gutter

Dette er hennes tredje sesong som fysioterapeut for Vålerengas rekrutter og junior på herresiden. Hun trives som eneste «høne i kurven».

Jeg liker å være blant gutter, det er ukomplisert og enkelt. Det blir så klart mye spøk og tull, men jeg sa tidlig ifra hvor grensene mine går, og det er ikke noe problem, forteller Anette.

Ifølge henne selv var det nok noen som var litt skeptiske til at ei jente skulle overta som fysioterapeut.

Ikke alle var så begeistret for å ha med en jente i garderoben, men det gikk fort over. Jeg tror guttene syns det er greit å ha en jente å snakke med iblant også. De trenger litt «female touch», ler Anette.

Reising på kjøpet

I tillegg til å følge VIF 2 på alle hjemme og bortematcher, er Anette ofte med de yngre guttelagene i klubben på turneringer og cuper. I påsken var hun i Barcelona med juniorene.

Veldig moro å få litt reising på kjøpet. Det er et godt avbrekk fra jobben på klinikken, sier hun.

Klinikk på Vålerenga

Anette er nemlig så heldig at hun har fått fast jobb på en privat klinikk i hennes første år etter fysioterapeutturnusen. Og klinikken ligger selvsagt midt i hjertet av Vålerenga.

Det passer meg helt perfekt. Her har vi alle mulige pasienter, i tillegg har jeg en avtale med de yngre lagene i Vålerenga som får reduserte priser hos meg, forteller Anette, som ser for seg en framtid som fysioterapeut i klubben i sitt hjerte, Vålerenga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere