*Nettavisen* Nyheter.

Eneste kvinnelige ordførerkandidat

Flertallet i nominasjonskomiteen i SV vil ha Marianne Borgen på topp. Alternativet er relativt ukjente Gülay Kutal. Det betyr at partiet uansett vil få en kvinnelig ordførerkandidat. Foto: ARKIVFOTO

SV er foreløpig eneste parti som lanserer en kvinne som ordførerkandidat før valget neste år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gülay Kutal. Foto: FOTO: PRIVAT

OSLO: Dersom målet er en kvinnelig ordfører i hovedstaden, er det altså SV man bør satse på. For etter at partiets nominasjonskomité har avgitt sin innstilling står kampen mellom Marianne Borgen, fra Østensjø, eller Gülay Kutal, fra St. Hanshaugen.

Fra før har Høyre, Frp, Venstre og Arbeiderpartiet lansert sine lett aldrende mannlige kandidater til ordførervervet, noe som gjør SVs innstilling relativt unik før valget i 2011.

ARBEIDERPARTIET: Vil la Rieber-Mohn lede byen

FREMSKRITTSPARTIET: Hagens Comebak

HØYRE: Fabian Stang vil fortsette

For et flertall i SVs nominasjonskomité ønsker Marianne Borgen på topp, mens et mindretall ønsker nykommeren Gülay Kutal på topp. SV praktiserer direkte demokrati i sine nominasjoner, og det er nå opp til alle medlemmene hvem som til slutt blir partiets ordførerkandidat før valget neste år.

– Nominasjonskomiteen har hatt en åpen og saklig diskusjon om hvem som best kan fronte Oslo SV i valgkampen neste år. Vi er så heldige å ha to sterke kandidater, som begge er godt egnet til å representere partiet. Uansett vil Oslo SV bli det første partiet i Oslo som nominerer en kvinnelig listetopp og ordførerkandidat ved valget neste år, sier leder av nominasjonskomiteen, Per Østvold.

Marianne Borgen har lang erfaring fra Oslo-politikken, og er i dag nestleder i Oslo SVs bystyregruppe. Borgen var partiets ordførerkandidat også ved valget i 2007.

Gülay Kutal er – i tillegg til å være både nykommer og minoritetskvinne – en av svært få listetopper uten erfaring fra Rådhuset.

– Hun vil som minoritetskvinne og med erfaring fra næringslivet bidra til fornyelse i Rådhuset i det nye Oslo, skriver SV i en pressemelding.

Kutal har vokst opp i Istanbul, men har bodd lenger i Oslo. Hun er gift og har ett barn. Hun er i dag leder i en IKT-bedrift, og har blant annet oversatt «Sofies verden». I 2004 ble hun blant «Top 10 International Women in Norway». Kulal er medlem i SVs sentralstyre.

Den endelige nominasjonen i SV blir klar på nominasjonsmøtet 9. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.