*Nettavisen* Nyheter.

Engas talenter kom til kort

Vålerenga Fotball stod som teknisk arrangør da landets beste G 15-lag knivet om en plass i Europa sist helg.

Vallhall: Nike Premier Cup er en eliteturnering for Norges antatt beste 15-års lag i fotball for gutter. Over 40 lag fra hele landet har vært vurdert og på bakgrunn av kvalifiseringsspill deltok 12 lag i Vallhall sist helg. Vinneren av denne prestisjefylte turneringen skal representere Norge i det europeiske sluttspillet i Praha i mai.
Østkantavisa overvar åpningskampen mellom Vålerenga og Nordstrand, en kamp der over 200 tilskuere fikk se leken fotball og kommende storspillere.

Pangstart

Kampen var ikke mer en 10 sekunder gammel, da Vålerenga fosset i angrep etter avspark og Badh Shala kunne gi arrangørklubben en forrykende start med en vakker scoring. Dette sjokkerte Nordstrand, men laget samlet seg fort og etablerte mer og mer press på vertenes halvdel. Dette kulminerte i et stolpeskudd fra Torstein Andersen Aase, som forøvrig var meget toneangivende for sitt lag.

Ballartister

Mens Nordstrand var det beste kollektive laget, hadde Vålerenga artistene og individualistene. Ved flere anledninger briljerte Stefan Mimia fra sin høyre kant og slo farlige og presise innlegg uten at det førte til flere mål. Lagene gikk til pause på 1-0.
Nordstrand kom best igang etter hvilen og jaget utlikning, men manglet det lille ekstra som fortjent ville gitt scoring og viste samtidig at det finnes artister på Nordstrand også. Det beviste Kristian Müller Andersen ved flere anledninger. Liten av vekst, men stor som spiller, bød han på veloverveide pasninger og flott teknikk fra sin midtbaneposisjon.

Shala igjen

Vålerenga lot seg ikke vippe av pinnen og kampens bestemann Badh Shala var farlig frempå mot slutten av oppgjøret. Det var også kaptein Shala som fikk æren av å bli to-målscorer, da han scoret sikkert på straffe minuttet før slutt etter selv å ha blitt felt. Dermed kunne Vålerenga heve armene i triumf etter en god start på turneringen.
Vi var kanskje litt heldige med denne seieren, sa lagets trener Ronny Gresmo, som syntes laget hans virket noe nervøst.
Vi har noen enkeltspillere som tar ansvar i kampen, men jeg synes også vi begynner å bli bedre som kollektiv enhet, avsluttet treneren som også røpet at gutta har gledet seg i tre år til denne turneringen.
Å vinne 2-0 i åpningskampen er kjempebra, sa bestemann Badh Shala, som også var meget fornøyd med egen og lagets innsats.

Drømmen knust

Vålerenga kvalifiserte seg til kvartfinalen, selv etter 1-2 tap for Fløya senere på fredagen. Der ventet Skeid som motstander og de vant oppgjøret 3-2. Dermed var drømmen knust for Shala og resten av Vålerenga. Skeid vant forøvrig turneringen etter å ha slått Lørenskog i finalen med 2-1 og kan med det belage seg på en stor opplevelse med sluttspill i Praha.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.