RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Engasjer dere i nærmiljøet

Politiet har i samarbeid med beboere og borettslag på Lindeberg satt i gang et prosjekt for å senke kriminaliteten i området. Lindeberg har den siste tiden vært utsatt for mye bilinnbrudd og forskjellige skadeverk.
Politiets samfunnskontakt i Bydel Alna, Stein H. Farstad, oppfordrer beboere til å holde øyne åpne og snakke med mistenkelige personer.
Kriminaliteten har blitt så alvorlig og akutt i området at det er aktuelt med videoovervåkning og utbytting av veggplatene med pleksiglass i parkeringshusene. Men den beste og viktigste måten er den biten du og jeg kan gjøre selv.
Det er et problem her i landet, og kanskje spesielt i Oslo, at vi ikke kjenner naboene våre. Vi ser hverandre kanskje om sommeren, men om vinteren ser du så å si aldri de som bor vegg i vegg med deg. Vi er for opptatt av vårt eget liv til å ense at naboene våre faktisk kan ha en innvirkning på hverdagen vår. For å bekjempe den stadig økende kriminaliteten er det viktig at vi engasjerer oss i nærmiljøet vårt, blir kjent med de som bor der og tar i et tak for å bedre akkurat ditt eget nærmiljø.
Det er ikke ulovlig å hilse på naboene dine, og det er heller ikke ulovlig å invitere de som lever sitt liv rett ved siden av deg over på en kopp kaffe. Slik kan vi bli bedre kjent med hverandre og stå sammen mot mistenkelige personer som fører til at nabolaget vårt ikke føles trygt.
Men selv med et mer sammensveiset nabolag, må vi nok innse at ting ikke er slik "det en gang var", og ta de rette forhåndsreglene. Ikke legg igjen verdisaker i bilen din. Innbruddstyver finnes over alt - også i ditt nabolag, og det er viktig å gjøre hva vi kan for å hindre at nettopp disse menneskene finner det for godt å bryte seg inn i akkurat din bil. Gjem CD-plater, penger og andre verdisaker når du setter fra deg bilen din - selv om det er i ditt eget nabolag. Vær oppmerksom på hva som skjer i ditt nærmiljø og hvem som vanker i området.
Vi må engasjere oss og ikke være likegyldige til hva som skjer i vårt nærmiljø og hvem som bor der - rett ved siden av oss.

Vi må engasjere oss i det som skjer i nærmiljøet vårt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere