RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Engasjer dere!

Leder for AUF Grünerløkka, Ingrid Helèn Andreassen sliter med å få lokallaget opp på beina. Hun etterlyser mer engasjement hos bydelens unge.

GRÜNERLØKKA: Det er rart det er så lite av det, sier den unge politikeren, som nettopp er valgt inn i AUFs fylkesstyre. Hun har funnet ut at å blåse liv i et eget lokallag er vanskeligere enn først antatt.
I dag er vi bare et par stykker som er aktive, og det er altfor lite. Det virker generelt som det er lite engasjement her, sier Andreassen.

Press på ungdomstilbud

Lokallagslederen tror det er flere årsaker til den manglende entusiasmen hos bydelens unge.
Politikk kan fort oppfattes som kjedelig og innviklet. Hvis man konkretiserer den mer, vil kanskje flere bli med, sier hun. Selv om engasjementet ikke er noe å skryte av, er det nok av saker å ta i.
Det som er morsomt med å engasjere seg lokalt, er at man faktisk kan påvirke, sier Andreassen og sikter blant annet til de pågående budsjettforhandlingene i bydelen. Grünerløkka står overfor millionkutt, og må mest sannsynlig henge kroken på døra for flere viktige velferdstilbud.
Budsjettprioriteringer kan være kjedelige, men nå kan man komme til å legge ned ungdomstilbud. Vi jobber veldig mye for å alltid ha press på ungdomsklubber og kafeer, sier Andreassen.

Gratis skolebøker

Ungdomslaget har flere saker det jobber for, både lokalt og på nasjonalt nivå.
Gratis skolebøker, det må vi nesten få. Vi vil også innføre en ungdomsgaranti, som sørger for at alle under 25 år får tilbud om jobb eller kompetansegivende tiltak, sier Andreassen. Andre saker som prioriteres er innføring av kulturkortet: et kort som gir unge rabatt på diverse kulturtilbud og kollektivtrafikk. Andreassen ser forhold man bør ta tak i flere steder
I bydelen er det særlig spesielt at det er en så stram økonomi. Det er også mye forsøpling her, og det er veldig synd. Noe jeg også har tenkt på, er at det er trist at alle småbutikkene forsvinner, mens det bare er 100 meter mellom hver kiosk.
Andreassen understreker at man kan velge selv hvor mye man vil engasjere seg.
Arbeidet går for eksempel ut på å delta i aksjoner, kampanjer, møter og medlemsverving. Det er opp til hver enkelt hva man vil være med på, sier hun.
Dersom man vil bli en del av lokalpolitikken, er det flere kanaler å gå gjennom. Alle de store partiene har egne ungdomslag med avdeling i Oslo. Noen har også egne avdelinger for Oslo indre øst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere