Engasjert i bydelens butikker

Per Overrein, bydelsutvalgsleder på Sagene, er opptatt av butikkene i nærområdet.

Per Overrein, bydelsutvalgsleder på Sagene, er opptatt av butikkene i nærområdet.

SAGENE: Bydelsutvalgets leder Per Overrein (Ap) på Sagene har vært på rundtur blant bydelens mange butikker. Bakgrunnen er henvendelser fra media, fortalte Overrein på bydelsmøtet i Sagene.

– Det var Aftenposten som utfordret meg til å gjøre det, så nå har jeg fått vite endel om hvordan butikkene ser på sin situasjon, sier Overrein.

BU-lederen fortalte at han både har besøkt urmakere og pølsemakere på sin ferd gjennom bydelen.

– Strøm Larsen er den eneste pølsemakeren i byen. Du må helt til Mysen for å finne maken. Vi har også en urmaker som reparerer klokker, sa Overrein.

Overfor Østkantavisa utdyper han utdyper Overrein at det var en journalist i Aften som utfordret ham på hva han vet om de lokale butikkene.

– For å svare på det, måtte jeg ut og snakke med folk. Jeg har vel besøkt 15 butikker, og har tenkt å fortsette runden, sier Overrein.

En del av poenget har også vært å motivere butikkeierne til å delta i et lokalt næringsråd. Interessen har imidlertid vært nokså lunken. Men Torshov Sport skal ha sagt seg interessert i å sitte i styret til LA21-forumet.

– Man kan kanskje jobbe mer for næringsinteressene gjennom det forumet, sier Overrein.

– Denne butikkrunden må vel ta endel tid?

– Ja, det gjør jo det. Men jeg synes det har en verdi. Det gir meg mer kunnskap om bydelen, svarer BU-lederen.

Han forteller at samtalene med butikkdriverne har dreid seg om bekymringen for at lokale butikker dør ut, og hvordan man kan motvirke denne tendensen.

– Vi ser jo at butikkene på Storo har kjempetilbud. På Sandaker er det ikke mye igjen av de gamle butikkene. Det er vel naturlig at det skjer en del butikkdød. Vi ser også at Adele i Arendalsgata er blitt borte, sier Overrein med et hjertesukk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.